Platini szerint a Juventus becsapta magát

Vágólapra másolva!
2010.03.26. 13:14
null
A Napoli ellen ismét botlott a Juventus (Fotó: Reuters)
Címkék
A Juventus újabb vereséget szenvedett a bajnokságban a Napoli elleni mérkőzésen (3–1). Michel Platini, az UEFA elnöke és a klub korábbi játékosa a Gazzetta dello Sportnak úgy nyilatkozott, a Calciopoli miatt nem tud még versenyezni a legjobbakkal a torinói együttes. Alberto Zaccheroni vezetőedző célja továbbra is a Bajnokok Ligája-szereplés kivívása.

Alberto Zaccheroni, a Juventus vezetőedzője a Napolitól elszenvedett vereség után elmondta, az első félidőben nyújtott teljesítménnyel elégedett volt. A szakember hozzátette, a torinóiak célja továbbra is a Bajnokok Ligája-szereplés kiharcolása.

„A Napoli nem sok gondot okozott nekünk az első félidőben. Eltökélten játszottak, de a kapusunknak nem volt dolga. A második játékrészben azonban úgy futballoztunk, hogy abból nem sok mindenre érdemes emlékezni. Voltak pillanatok, amikor tartottuk a ritmust" – mondta Zaccheroni.

„Június végéig van itt szerződésem azzal a céllal, hogy kiharcoljuk a szereplést a Bajnokok Ligájában. Csak erre gondolok. Ahhoz, hogy ezt elérjem, egészséges játékosokra van szükségem. Nagyon nehéz helyzetbe kerülünk, amikor öt-hat ember kiesik a csapatból egy héten belül" – tette hozzá a szakember.

Michel Platini, az UEFA elnöke is megpróbálta elemezni korábbi klubja, a Juventus nehézségeinek okát. A sportvezető szerint a torinóiaknak még további időre van szükségük, hogy visszanyerjék régi formájukat a Calciopoli után.

„A Juventus gondjai több évre nyúlnak vissza, és a Serie B-vel kezdődnek. A klub helyesen elfogadta a Calciopoli után született ítéletet, és gyorsan visszatért az élvonalba. De a torinóiak becsapták magukat, és most szenvednek" – mondta Platini.

„A Juventus ambíciói olyanok, mint a többi nagy klubé, de a csapat minősége még elmarad azokétól. Mindent újra kellett kezdeniük egy gyengébb együttessel, mint a kétezer-hatos volt" – tette hozzá az UEFA elnöke.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/30,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik