Palermo: ismét válságos a helyzet a legforróbb olasz kispadon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 11:34
A szezonban tizedik alkalommal kerülhet sor edzőcserére az olasz élvonalbeli Palermo labdarúgócsapatánál, miután Giuseppe Iachini felmondott. A szakembert kritizáló, ám ennek ellenére marasztaló Maurizio Zamparini klubelnök viszont úgy nyilatkozott: a Balogh Norbert személyében magyar légióst is foglalkoztató csapata szakmai munkáját változatlanul Iachini irányítja.

A töréshez a vasárnapi, Inter elleni 3–1-es milánói vereség vezetett, valamint az, hogy a zuhanórepülésben lévő – a legutóbbi hét bajnokiján nyeretlen, ebből négyet elbukó – Palermót már csak egy pont választja el a kieső helyen lévő Frosinonétól.

Az edzőket előszeretettel váltó, a szakmai munkába állandóan belekotyogó, a kritikákat tekintve nem visszafogott klubelnök – az Inter elleni vereség után az edző minősítésébe az idióta jelző is bekerült – ma délelőtt 75 perces megbeszélést folytatott Iachinival. A tréner úgy állt fel az asztaltól, hogy kifogyott az érvekből, számára nem maradt más út, mint a távozás. Zamparini ellenben azt nyilatkozta, hogy továbbra is Iachini a vezetőedző. A játékosok is kérték a trénert, hogy változtassa meg a döntését, ő azonban hajthatatlannak bizonyult. Az edzést a segítője vezényelte le.

Zamparini alighanem tesz még kísérletet, hogy maradásra bírja Iachinit, illetve azzal a lendülettel gondolkodhat az utódláson. Ebben amúgy is nagy tapasztalata van: a szezonban hat szakember dirigált már a palermói kispadon, az elmúlt nyolc hónapban kilencszer váltott trénert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik