Palermo: az elnök ismét megválna a csapatot irányító Delio Rossitól

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 20:35
Delio Rossinak nem árt felkészülnie arra, hogy hamarosan újra felállíthatják a Palermo labdarúgócsapatának kispadjáról. A szicíliai klub elnöke, Maurizio Zamparini az edzőn kívül a játékosaival és a játékvezetők ténykedésével sincs kibékülve.

A Palermo elnöki székében 2002 óta ülő Zamparini – aki az átlagnál jóval gyakrabban vált edzőt – idén február 28-án kirúgta Rossit, de a helyére szerződtetett Serse Cosmival sem jöttek az eredmények, így 35 nappal később ismét ő ült a Palermo kispadján. Könnyen lehet, hogy Rossinak hamarosan újra távoznia kell.

„Ha nem változnak a dolgok, elválnak az útjaink – nyilatkozta Zamparini Rossival kapcsolatban. – Leülünk tárgyalni a szezon végén, amikor a szerződése lejár, de most egyértelműen nem vagyunk azonos hullámhosszon."

„Az idényünknek gyakorlatilag vége, már csak arra koncentrálunk, hogy bejussunk az Olasz Kupa döntőjébe. A Milan elleni visszavágót kettő nullra megnyerjük, a fináléban pedig akár a Romával, akár az Interrel kerülünk szembe, mi leszünk az esélyesek."

Az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Palermo 2–2-es döntetlent játszott a Milan otthonában, a visszavágóra a jövő héten kerül sor.

Zamparini sosem rejtette véka alá a véleményét a játékvezetőkről, most is ejtett róluk szót.

„Huszonöt éve vagyok a labdarúgásban, és mindig azzal viccelődtem, hogy majd javulnak a dolgok, de ez sosem következett be. Van egy összeállításom, amelyen huszonöt olyan óriási bírói baki látható, amelyek minket sújtottak ebben a szezonban. Az embereknek látniuk kell, mi ellen tiltakozunk!"

Nem úszták meg a Palermo játékosai sem az elnöki kritikát, amely ezúttal a gyenge védekezésre irányult. A rózsaszín mezes gárda 58 gólt kapott eddig a Serie A jelenlegi idényében, ennél többször, 61-szer csak egy csapat, a Lecce kapitulált.

„Az eredményeinket nézve gyakran jut eszembe, hogy vajon a játékosaink direkt azért dolgoznak-e az edzéseken, hogy új rekordot állítsanak fel a kapott gólok számát tekintve."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik