nemzetisport.hu 2019.06.25 08:52 Frissítve: 2019.06.26 14:49

Olaszország: óriási hiba a Palermónál, kirakják a klubot a Serie B-ből?

Könnyen elképzelhető, hogy a 2019–2020-as idényt mégsem az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) kezdi meg a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermo: a klub a hírek szerint nem küldte el időben az induláshoz szükséges dokumentumokat. Az egyesületnél tagadnak.

 

Nagyot bakizhattak a Palermónál – irány a Serie C? (Fotó: Getty Images)

 

Olaszországban kedd éjfél volt a határidő, hogy a csapatok leadják a regisztrációhoz szükséges dokumentumokat a szövetséghez, ám Gianluca Di Marzio, a Sky Sports munkatársa nem sokkal később arról számolt be, hogy a Palermo nem nevezett időben a következő kiírásra – az újságíró értesüléseit nem sokkal később már több forrás is megerősítette.

A klub nekiment az illetékeseknek, s a Palermónál válltig állítják: 23.59-kor elküldték a szóban forgó dokumentumokat!

Erre a Serie B-től is hamar megjött a reakció: a szervezet tisztviselői átnézték a Palermo által beküldött papírokat, s azok egyébként nem csupán későn, már a határidő lejárta után érkeztek meg, állítólag nem is voltak teljesen rendben.

A helyzet bonyolódott, a Palermo „főhadiszállásánál” ugyanis a jelentések szerint több szurkoló is randalírozott, ám a beszámolók azt sugallják, hogy ez nem akadályozta az egyesület illetékeseit a munkavégzésben.

A legfrissebb híradások technikai problémát sejtenek a háttérben, ennek ellenére jelenleg nagy az esélye annak, hogy a Palermo nem indulhat el a Serie B-ben a 2019–2020-as idényben, s Di Marzio azt írja, hogy így a Venezia maradhat a másodosztályban, amely eredetileg osztályozón esett ki a Serie C-be.

A Palermónál nem ez az első gikszer, ami az elmúlt hónapokat illeti: az FIGC májusban pénzügyi szabálytalanságok miatt a harmadosztályba „száműzte” a gárdát, néhány héttel később viszont a szövetség fellebbviteli bizottsága mérsékelte a büntetést (csak 20 pontot vont le a csapattól, amely így a 11. helyen zárta a bajnokságot), s a Palermo maradhatott a Serie B-ben. A jelenlegiek szerint mostanáig.

A klub már jelezte: ha kell, jogi útra tereli az ügyet.

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.