Olaszország: Conte távozik a válogatottól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 10:35
null
Antonio Conte az Európa-bajnokság után távozik az olasz válogatottól (Fotó: AFP)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Carlo Tavecchio kedden bejelentette, hogy Antonio Conte szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után távozik a válogatott éléről. A szakember minden bizonnyal a Chelsea menedzsereként folytatja edzői pályafutását.

 

A 46 esztendős szakvezető 2014 augusztusában vette át az olasz válogatott irányítását, kétéves megállapodást kötött az olasz szövetséggel.

Carlo Tavecchio, az FIGC elnöke kedden bejelentette, hogy Conte nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, az Európa-bajnokság után távozik a posztról.

A Juventus korábbi vezetőedzője valószínűleg a Chelsea menedzsereként folytatja edzői pályafutását. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Conte már meg is egyezett a londoni csapat tulajdonosával, Roman Abramoviccsal. A közös folytatásról szóló híreket erősíti, hogy Tavecchio elárulta, „Conte azért távozik a válogatottól, mert napi munkára vágyik, ami érthető”.

A szövetségi kapitányként első – és egy ideig utolsó – világversenyére készülő Conte az Európa-bajnokságon a belgák, az írek és a svédek ellen készítheti fel az olasz nemzeti együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik