Olasz Kupa: Morata-dupla és Juve-siker az Inter ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 22:49
null
A Juventus legjobbja a duplázó Álvaro Morata volt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjében a Juventus hazai pályán Álvaro Morata duplájával és Paulo Dybala góljával 3–0-ra legyőzte az Intert, így a márciusi visszavágó ellenére is nagyon közel került a döntőhöz.

A mérkőzés rangadóhoz méltó iramban indult, a nagyobb helyzetek azonban elmaradtak, a csapatok inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. A torinói közönség először a 13. percben hördült fel igazán, miután Juan Cuadrado szabadrúgása Gary Medel kezéről pattant szögletre, azonban a játékvezető, Paolo Tagliavento – a hazai játékosok heves reklamálása ellenére – nem ítélt büntetőt.

A 34. percben már Tagliavento sem kegyelmezett az Internek: Jeison Murillo a tizenhatoson belül akasztotta a ziccerben kilépő Cuadradót, amiért a Juventus büntetőt, a vendégek kolumbiai védője pedig sárga lapot kapott. A jogosan megítélt tizenegyesből Álvaro Morata ellentmondást nem tűrően a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 1–0

A második félidőben az előny ellenére is inkább a Juventus maradt támadásban, aminek a 63. percben lett meg az eredménye. Patrice Evra húzta meg a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből középre passzolt, ahol Felipe Melo ügyetlenül ért a labdába, amely így pontosan Morata elé pattant, ő pedig öt méterről, félfordulatból a bal felső sarokba bombázott. 2–0

Morata legutóbb október elején, a Bologna elleni bajnokin szerzett gólt, így duplájával egy húsz mérkőzés óta tartó gólcsendet tört meg.

A 70. percben tovább csökkentek az Inter esélyei, miután Murillo az első gólt megelőző tizenegyeshez hasonlóan ezúttal is csak szabálytalanul tudta megállítani honfitársát, Cuadradót, amiért megkapta második sárga lapját.

A kegyelemdöfést a csereként beálló Paulo Dybala adta meg. Az argentin csatár a 83. percben tizenhét méterről, a kapuval szemben lőtt, a labda pedig Samir Handanovic lábai között a hálóban kötött ki. Az így kialakult 3–0-s végeredménnyel a Juventus nagy lépést tett a döntőbe jutás felé, és kényelmes helyzetből várhatja a március 2-i visszavágót.

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Juventus–Internazionale 3–0 (Morata 36., 63. – az elsőt 11-esből, Dybala 83.)
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Alessandria (III.)–Milan 0–1 (Balotelli 43. – 11-esből)

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, a visszavágókat március 1-jén és 2-án játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik