Olasz Kupa: Lichtsteiner kicentizte a Juve továbbjutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.20. 22:43
null
Stephan Lichtsteiner (balra) gólja elődöntőt ért a Juventusnak (Fotó: AFP, archív)
A labdarúgó Olasz Kupa utolsó negyeddöntőjében a Juventus Stephan Lichtsteiner góljával 1–0-ra győzött a Lazio otthonában, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol a Napolit felülmúló Inter vár rá.

A két csapat az Olasz Kupában legutóbb az előző, 2014–2015-ös kiírás döntőjében találkozott egymással. A mérkőzésnek akkor is a Stadio Olimpico adott otthont, ezt azonban nem sikerült kihasználnia a Laziónak, hiszen egy gyors gólváltás és az 1–1-re végződő rendes játékidő után a Juventus – az azóta már égszínkék mezben futballozó – Alessandro Matri góljával 2–1-re győzött a hosszabbításban, és megnyerte tizedik Olasz Kupáját.

Az első félidőben nem kápráztatták el a csapatok a nézőket, hiszen mindössze két kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. Előbb Keita Baldé próbálta bevenni Neto kapuját kiszorított helyzetből, majd Paul Pogba bal alsó sarokba tartó lövését Etrit Berishának kellett szögletre tolnia. A 33. percben Álvaro Morata esett el egy védő szorításában a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, így a csapatok 0–0-val vonultak pihenőre.

A második félidő az első negyvenöt perchez hasonló iramban kezdődött, és a Juventus előtt több lehetőség is adódott. Az 51. percben a védők közül kilépő Morata lövését csak oldalra rúgta Berisha, a labda pedig pontosan Simone Zaza elé került, aki kisodródott helyzetből az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt. Öt perccel később egy hosszan felívelt szabadrúgásra rosszul mozdult ki a hazaiak albán kapusa, Pogba azonban nem tudta az üresen maradó hálóba fejelni a labdát.

A 66. percben már góllá érett a vendégek fölénye: Zaza bal lábbal, remekül tekert kapura, egyenesen a jobb oldali kapufát találta el, ahonnét a labda Stephan Lichtsteiner elé került, akinek lapos lövését már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a nagyot nyújtózó Berisha. Csak néhány centin múlt... 0–1


A végig nagyon aktív Zaza, valamint Mario Mandzukic előtt is adódott lehetőség a folytatásban, újabb gól azonban már született, így a Juventus 1–0-s győzelmével továbbjutott a legjobb négy közé, és készülhet az Inter elleni elődöntőjére.

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Lazio–Juventus 0–1 (Lichtsteiner 66.)
KORÁBBAN
Milan
–Carpi 2–1 (Bacca 14., Niang 28., ill. Mancosu 50.)
Spezia (II.)–Alessandria (III.) 1–2 (Calaio 20. – 11-esből, ill. Bocalon 83., 90+2.)
Napoli–Internazionale 0–2 (Jovetics 74., Ljajics 90+2.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Juventus–Inter
Alessandria (III.)–Milan

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik