Olasz Kupa: jó hír a Juvénak, kiesett a Napoli!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 22:45
null
Timothy Castagne lövésénél nem sok esélye volt Luigi Sepe kapusnak (Fotó: Twitter)
A Napoli hazai pályán 2–1-re kikapott az Atalantától az Olasz Kupa negyeddöntőjében. A bergamói csapat Timothy Castagne és Alejandro Gómez találatával már két góllal is vezetett, a házigazdák erejéből a hajrában Dries Mertens révén csak a szépítésre futotta.

A Napoli vezetőedzőjére, Maurizio Sarrira nem jellemző, hogy rotálja a csapatát, ezúttal azonban Raúl Albiolt, Allant, Lorenzo Insignét és Dries Mertenst is a kispadra ültette. Pedig nem vehette félvállról az Atalantát, amely az előző szezonban egyedüli csapatként hazai pályán és idegenben is megverte a nápolyiakat.

A bajnokságban ebben az idényben a Napoli otthon 3–1-re nyert, de ahogy augusztusban, most is a bergamóiak szerezték meg az első gólt: az 50. percben a belga jobbszélső, Timothy Castagne lőtt közelről a rövid felsőbe (0–1).

A gól után Sarri cserélt, pályára küldte Mertenst és Insignét – majd negyedórával később Allant – is, de így sem állt össze a legerősebb Napoli, mert José Callejón és Marek Hamsík elhagyta a játékteret. A hazaiak a folytatásban is csak szenvedtek, az Atalanta ellenben Vlad Chiriches hibáját kihasználva a 81. percben Alejandro Gómez révén másodszor is betalált (0–2).

A hazaiak négy percre rá Dries Mertens fejesével szépítettek, a belga november 21-e óta először volt eredményes (1–2). Az egyenlítő gól azonban elmaradt, így kiesett a Napoli.

Az Atalanta az elődöntőben a szerdai városi derbi, a Juventus–Torino párharc továbbjutójával találkozik.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Napoli–Atalanta 1–2
(Mertens 85., ill. Castagne 50., A. Gómez 81.)

KÉSŐBB
Január 3. (szerda), 20.45: Juventus–Torino (Tv: Digi Sport1)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Juventus/Torino–Atalanta
Milan–Lazio

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik