Olasz Kupa: az Inter a 124. percben egyenlített, de a Lazio ment tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 23:53
Az Olasz Kupa negyeddöntőjében az Inter–Lazio mérkőzés rendes játékidejében nem született gól, majd a 108. percben vezetést szerzett a Lazio, ám a hazaiak a 124. (!) percben megítélt büntetővel egyenlítettek, így végül tizenegyesek döntöttek. Az idegek csatáját a Lazio nyerte meg, miután Radja Nainggolan lövését Thomas Strakosha kivédte.

Napra pontosan két évvel ezelőtt is találkozott egymással az Inter és a Lazio, akkor egy parázs, remek hangulatú találkozón a rendes játékidőben a Lazio tudott nyerni 2–1-re az Inter otthonában, ám ezúttal csak a remek hangulat maradt meg, a gólok nem.

A rendes játékidőben ugyanis nem talált kapuba egyik fél sem, igaz, mindkét csapat kapusának nagy bravúrra volt szüksége a hajrában, hogy kapuja érintetlenségét fenn tudja tartani: előbb Samir Handanovic akadályozta meg remek védéssel Felipe Caicedót, majd pillanatokkal a hármas sípszó előtt Thomas Strakosha gátolta meg Matteo Politanót, a kipattanót pedig Lautaro Martinez vágta estében az üres kapu fölé – jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

A ráadás első félidejében aztán tovább nőtt az addig sem kicsi feszültség, ám a győzelmet – és továbbjutást jelentő – gól csak nem akart megszületni.

A másodikban viszont megzörrent a háló – még ha csak éppenhogy: a 108. percben egy már-már túlkombináltnak tűnő akció végén Ciro Immobile lövése utat talált a kapuba, előnybe került a Lazio.

IMMOBILE GÓLJA

A végén aztán Rosario Abisso játékvezető borzolta a kedélyeket: előbb a 116. percben azonnal piros lapot mutatott fel Kwadmo Asamoahnak, majd az eset visszanézése után sárgára módosította azt. A 124. percben – a jelzett kétperces hosszabbítás negyedik percében... – videó alapján ítélt büntetőt az Internek, tette egyébként jogosan.

Mielőtt a megítélt büntetőt Mauro Icardi elvégezte volna, a magáról megfeledkezett Stefan Radut kiállította a bíró. Aztán jött az argentin és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, megmentve az Intert – egyben megtörve a csapat 304 perces gólcsendjét.

A tizenegyeseknél aztán a második párban Lautaro Martinez és Riza Durmisi is hibázta, majd az ötödik párban Strakosha fölé ütötte Radja Nainggolan büntetőjét, Lucas Leiva pedig nem hibázott, így végül a Lazio jutott a legjobb négy közé!

Ezzel eldőlt, hogy az immár oda-visszavágós elődöntők során a Lazio ismét jöhet a San Siróba, mivelhogy a Milan lesz az ellenfele; a másik ágon Fiorentina–Atalanta párharc lesz a döntőbe jutásért

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Lazio 1–1
(Icardi 124. – 11-esből, ill. Immobile 108.) – 11-esekkel 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik