Nem enyhítettek Conte büntetésén, marad a tíz hónap

Vágólapra másolva!
2012.08.22. 11:20
null
Antonio Conte (jobbra) ebben a szezonban nem ülhet le a Juventus kispadjára (Fotó: Reuters)
Címkék
Nem enyhítették szerdán Antonio Conte 10 hónapos eltiltását, így a Juventus vezetőedzője nem ülhet le csapata kispadjára ebben az idényben. A torinói klubot az előző idényben bajnoki címre vezető Contét azért tiltották el, mert még a Siena edzőjeként nem jelentette, hogy tudomása van két mérkőzésük manipulálásáról. A Novara elleni mérkőzés vádjában felmentették, az Albinoleffe elleni meccs miatt maradt a büntetés.

Conte hétfőn jelezte, hogy fellebbez az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) döntése ellen, de szerdán kedvezőtlen döntés született. Pedig Conte abban bízott, sikerül a fellebbezés.

„Biztos vagyok benne, hogy a bíró alaposan áttanulmányozza a bizonyítékokat, és felment engem, így elkerüljük az igazságtalan ítéletet – mondta Conte az ítélethirdetés előtt, és hozzátette, felkészült a bajnoki rajtra. – Az alapján, amit hallottam, nagyon nyugodt és magabiztos vagyok. Úgy számolok, hogy a Parma ellen már a kispadon ülhetek.”

Conte ellen a Siena Novara elleni mérkőzésében minden vádat ejtettek, de az AlbinoLeffe elleni összecsapás ügyében hatályban maradt az ítélet. és ügyvédjei számára a következő remény az olasz olimpiai bizottság lehet, annak van joga felülbírálni a futballszövetség ítéletét.

A szakember addig is edzést tart csapatának, csak a mérkőzéseken helyettesíti őt Massimo Carrera megbízott edző.

Az olasz szövetség több korábbi ítéletét is megerősítette, a Juventusból Simone Pepét és Leonardo Bonuccit felmentette, Angelo Alessio másodedző nyolc hónapos eltiltást kapott.

A FIGC a Leccét kizárta a Serie B-ből, egy osztállyal lejjebb kell szerepelnie a következő idényben. A Grossetto ügyében még nincs döntés: a csapatot vagy kizárják a másodosztályból, vagy jelentős pontlevonással sújtják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik