Most már az „engedetlen” Cassano is szerződést bontana

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 17:13
null
Hiába kért bocsánatot: nagyon úgy tűnik, Cassanót kiteszik a Samptól (Fotó: Reuters)
Nagyon úgy tűnik, hogy már semmi esély arra, hogy megjavuljon a Sampdoria vezetősége és Antonio Cassano között a viszony: a Samp hivatalosan is benyújtotta szerződésbontási kérelmét és indoklását a labdarúgóligához, és most már a csatár sem feltétlenül akar maradni.

Nem lesz maradása: a Sampdoria vezetősége a jelek szerint eltökélte, hogy „ajtón kívül" akarja látni Antonio Cassanót, és ennek elérésére meg is tette a szükséges jogi lépéseket.

A genovai csapat ügyvédei az ANSA olasz hírügynökség szerint benyújtották az olasz labdarúgóligának a szerződésbontási kérelmüket és annak indoklását: a klub engedetlenséggel és szerződésszegéssel vádolja Cassanót. Mint ismeretes, a válogatott támadó nagyon csúnyán összeveszett a klubelnök Riccardo Garronéval, és a konfliktus következtében kitették a csapatból.

„Cassano a legjobb, erről semmi kétség, és a távozásával súlyos veszteség éri a csapatot. Ennek ellenére fenntartjuk a döntésünket és jogi lépéseket teszünk" – mondta Garrone a hírügynökségnek.

A Sportmediaset úgy tudja, most már Cassanónak is elege lett: a csatár többször bocsánatot kért nyilvánosan, és elmondta, hogy maradna, de mikor megtudta, hogy a klub beterjesztette a szerződésbontáshoz szükséges papírokat, a távozás mellett döntött.

Cassano közös megegyezéses szerződésbontást szeretne, majd januárban aláírna egy újabb csapathoz – kérdés, ki vállalja be a szerződtetésével járó kockázatot, hisz a támadó valóságos „dinamit" az öltözőben. Olasz lapértesülések szerint – miután a Palermo, a Fiorentina és a Juventus sem kért Cassano szolgálataiból – a bajnokságban csak szenvedő Parma lehet a befutó. A parmaiak egymillió euró értékű, féléves szerződést ajánlanak Cassanónak a hírek szerint.

Cassanót 2013 nyaráig köti érvényes szerződés a Sampdoriához, tehát a klub jelentős veszteséget könyvel el, ha szerződést bont – a genovaiak legértékesebb játékosukról mondanak le így önként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik