Moratti: Leonardo távozik, Bielsával tárgyalunk

Vágólapra másolva!
2011.06.15. 15:25
null
Moratti (jobbra) búcsút intett Leonardónak (Fotó: Action Images – archív)
Massimo Moratti, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Inter elnöke gyakorlatilag bejelentette, hogy Leonardo távozik a fekete-kékek vezetőedzői posztjáról, és a klubvezető elismerte, hogy már felvették a kapcsolatot az argentin Marcelo Bielsával.

Úgy tűnik, Leonardónak fél év jutott az Inter vezetőedzői posztján. Massimo Moratti, az Inter elnöke kijelentette, a brazil szakember szinte biztosan távozik a fekete-kékektől.

„Leonardo előtt adódott egy nagy lehetőség. Megpróbálunk találni egy olyan megoldást, amely neki és a klubnak is megfelelő. Leonardo jó szándékkal és elszántan dolgozott edzőként, de az edzősködés nem feltétlenül az, amit a jövőben csinálni szeretne" – mondta Moratti az ANSA hírügynökségnek, amelyet a milánóiak hivatalos honlapja is közzétett.

„Logikus, hogy azt teszi, amit az ambíciója diktál, és hogy mi új edzőt keresünk. Ha Leonardo meggondolja magát, akkor elképzelhető, hogy mi is változtatunk az álláspontunkon" – tette hozzá a szakember.

Leonardo minden bizonnyal a francia Paris Saint-Germainnél folytatja: a L'Equipe szerint az átalakuló klub általános igazgatónak kérte fel az együttes egykori játékosát.

A Gazzetta dello Sport a héten arról írt, hogy Marcelo Bielsa veheti át a brazil szakember helyét az Internél, és Moratti elismerte, hogy tárgyalnak az argentin edzővel.

„Én is úgy hiszem, hogy már felvettük a kapcsolatot Bielsával, de nem én tettem meg az első lépést felé a klubtól" – jelentette ki az elnök.

Az 55 éves Bielsa legutóbb Chile szövetségi kapitánya volt, amellyel a 2010-es világbajnokságon szerepelt, de idén februárban lemondott a posztjáról. Az argentin tréner hazája nemzeti csapatát is irányította 1998 és 2004 között, és megfordult a Newell's Old Boysnál és Vélez Sarsfieldnál is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik