nemzetisport.hu 2019.06.14 14:35 Frissítve: 2019.06.15 00:34

Milan: Paolo Maldini a klub új technikai igazgatója – hivatalos

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan hivatalos honlapján jelentette be, hogy Paolo Maldini személyében új technikai igazgatója, míg Zvonimir Boban személyében új stratégiai és fejlesztési igazgatója lett a klubnak.

 

Paolo Maldini sportigazgatóként segíti a továbbiakban korábbi csapatát (Fotó: AFP)

 

Paolo Maldini 25 évig volt a milánóiak játékosa. Az pedig, hogy mennyire dicsőséges volt az ő korszaka alatt a klub, az is mutatja, hogy pályafutása befejeztével visszavonultatták mezszámát. Maldini öt BEK/BL-győzelemből vette ki a részét, emellett négyszeres európai Szuperkupa-győztes, egyszeres klubvilágbajnok, hétszeres olasz bajnok, egyszeres Olasz Kupa-győztes és ötszörös olasz Szuperkupa-győztes. Az 50 éves szakember eddig a milánói alakulat stratégiai és fejlesztési igazgatója volt, ám most ennél sokkal komolyabb pozícióba került.

Zvonimir Boban korábban elmondta, hogy nagyon szívesen dolgozna együtt korábbi csapattársával, a pénteki bejelentéssel pedig ez biztossá is vált. A korábbi horvát középpályás 1991 és 2001 között tíz évig szolgálta a Milant, ezalatt négy scudettót, három olasz Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, valamint egy európai Szuperkupát nyert a klubnál. A korábbi világklasszis játékos évekig dolgozott korábban a Nemzetközi Labdarúgó-Szövetségnél főtitkár-helyettesként, most pedig ő veszi át Paolo Maldini eddigi pozícióját a Milannál.

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója szerint a két korábbi legendás játékos szoros együttműködésével minden adott ahhoz, hogy visszatérjenek a dicsőséges múlt sikereihez.

Nemzetközi találgatások szerint még mindig a klub korábbi elnöke, Silvio Berlusconi mozgatja a szálakat a milánói gárda mögött, és Boban elhozatala a FIFA-tól is az ő segítségével valósulhatott meg. Pedzegetik még azt is, hogy a 2020-as Európa-bajnokság után az ukrán válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko lesz a Milan vezetőedzője, aki egyébként rokoni kapcsolatban is áll az olasz politikussal, hiszen az ukrán legenda gyermeke Berlusconi keresztfia.

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.