nemzetisport.hu 2019.06.14 14:35 Frissítve: 2019.06.15 00:34

Milan: Paolo Maldini a klub új technikai igazgatója – hivatalos

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan hivatalos honlapján jelentette be, hogy Paolo Maldini személyében új technikai igazgatója, míg Zvonimir Boban személyében új stratégiai és fejlesztési igazgatója lett a klubnak.

 

Paolo Maldini sportigazgatóként segíti a továbbiakban korábbi csapatát (Fotó: AFP)

 

Paolo Maldini 25 évig volt a milánóiak játékosa. Az pedig, hogy mennyire dicsőséges volt az ő korszaka alatt a klub, az is mutatja, hogy pályafutása befejeztével visszavonultatták mezszámát. Maldini öt BEK/BL-győzelemből vette ki a részét, emellett négyszeres európai Szuperkupa-győztes, egyszeres klubvilágbajnok, hétszeres olasz bajnok, egyszeres Olasz Kupa-győztes és ötszörös olasz Szuperkupa-győztes. Az 50 éves szakember eddig a milánói alakulat stratégiai és fejlesztési igazgatója volt, ám most ennél sokkal komolyabb pozícióba került.

Zvonimir Boban korábban elmondta, hogy nagyon szívesen dolgozna együtt korábbi csapattársával, a pénteki bejelentéssel pedig ez biztossá is vált. A korábbi horvát középpályás 1991 és 2001 között tíz évig szolgálta a Milant, ezalatt négy scudettót, három olasz Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, valamint egy európai Szuperkupát nyert a klubnál. A korábbi világklasszis játékos évekig dolgozott korábban a Nemzetközi Labdarúgó-Szövetségnél főtitkár-helyettesként, most pedig ő veszi át Paolo Maldini eddigi pozícióját a Milannál.

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója szerint a két korábbi legendás játékos szoros együttműködésével minden adott ahhoz, hogy visszatérjenek a dicsőséges múlt sikereihez.

Nemzetközi találgatások szerint még mindig a klub korábbi elnöke, Silvio Berlusconi mozgatja a szálakat a milánói gárda mögött, és Boban elhozatala a FIFA-tól is az ő segítségével valósulhatott meg. Pedzegetik még azt is, hogy a 2020-as Európa-bajnokság után az ukrán válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko lesz a Milan vezetőedzője, aki egyébként rokoni kapcsolatban is áll az olasz politikussal, hiszen az ukrán legenda gyermeke Berlusconi keresztfia.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.