Milan: megvan Emanuelson meg Van Bommel

Vágólapra másolva!
2011.01.25. 21:11
null
Emanuelson (balról a második) az ősszel még a Milan ellen játszott, majd az olasz csapathoz igazolt<br />(Fotó: Action Images)
&Uacute;jabb magyar futballista szerződ&ouml;tt a Serie A-ba, nem nyugszik a Genoa, &uacute;jra hollandusokkal erős&iacute;tett a Milan, imm&aacute;ron hivatalosan is t&aacute;mad&oacute;t keres az Inter &ndash; ezek az elm&uacute;lt h&eacute;t nap legfontosabb h&iacute;rei a csizmaorsz&aacute;gi &eacute;lvonalbeli futballb&oacute;l.

Az 1986-os bal oldali futóért, a válogatott Laczkó Zsoltért magyar viszonylatban igen szép pénzt, 830 ezer eurót fizetett a Sampdoria a Debrecennek, és 2014 nyaráig kötöttek szerződést honfitársunkkal a genovaiak. Csatlakozott Laczkóhoz, mint új fiú, az egykori válogatott középcsatár, Massimo Maccarone, akiért eddigi karrierje során több mint húszmillió eurót fizettek ki; a legtöbbet, 12.38 milliót a Middlesbrough. Mostanában nem megy neki igazán, mondhatni, a csillogást tar koponyája végezte el helyette; talán a Koman, Laczkó kettős forintos labdáiból rúgja a gólokat, mint a régi szép időkben. Érte egyébként három és fél milliót fizettek az őt nemrégiben átadólistára tévő Palermónak. A Samp Spanyolországból is erősítene: a Barcelona-utánpótlásból a 17 esztendős argentin-olasz támadó, Mauro Icardi, a Real-tartalékok közül Mahamadou Diarra a kiszemelt.

Nyitva áll az aranykapu Laczkó előtt, hiszen svájci vetélytársa, a Milant kikosarazó Reto Ziegler már mindenben megegyezett a Lazióval (csak hogy irigykedjünk: a ballábas svájci évi 1.2 milliót keres majd az amúgy anyagilag nem túlságosan eleresztett fővárosi egyletben). A két klubnak kell még egyeztetnie a vételárban, amely úgy 3.5 millió körül lehet, tekintettel Ziegler nyáron kifutó szerződésére. A Milan egyébként ennél egymillióval kevesebbet ajánlott, és Zieglernek sem garantálta a kezdőbeli helyet.

Meg kell ezért küzdenie a holland bal oldali mindenesnek, az Ajaxtól potom 1.7 millióért megvett Urby Emanuelsonnak is, akinek fél év múlva szintén lejárt volna szerződése. Korai öröm számára a téli délre költözés, mert a nyártól mindenképpen a szokásos sérüléshullámmal birkózó Milannal folytatta volna, hiszen már korábban aláírt hozzájuk.

Heti összefoglalónk tulajdonképpen minden napján említést tettünk a szerteágazó módon új kenyéradót kereső holland Mark van Bommelről, akinek ügynöke hétfőn elárulta, hogy mindössze a szerződés hosszában és a fizetés nagyságában nem egyeztek még meg a Milannal (hanem akkor miben? – kérdezhetnénk joggal), de az álláspontok azért közelednek lassan. Olyannyira, hogy másnap már alá is írt a rutinos szűrő a Milanhoz, egészen nyárig, nem tudni mennyiért.

Marco Branca, az Inter technikai igazgatója elismerte, hogy támadót keresnek a sérült Diego Milito helyére, hiszen több fronton is helyt kell állniuk tavasszal. A La Gazzetta dello Sport szerint az Amauri, Andrea Caracciolo, Johan Elmander trióból költözik valaki hamarosan Milánóba, mások arra esküsznek, hogy a Feyenoord ígérete, Luc Castaignos lesz a szerencsés. Nem sikerült megvenni az Udinesétől a chilei Alexis Sanchezt: klubja 28-30 milliót kért érte, az Inter Jonathan Biabianyt adta volna 18 millióba csomagolva, mindhiába. Olasz lapok Luís Fabiano és Diego Forlán neveit is emlegetik, mi tagadás, szólnak komoly érvek a két dél-amerikai téli eladása mellett. Branca elárulta azt is, hogy ha a fenti tárgyalások nem vezetnek sikerre, előtérbe kerül a sampdoriás Giampaolo Pazzini. Távozhat viszont íziben a kolumbiai védő, Nelson Rivas, Sulley Muntari pedig a Sunderlanddal kacérkodik már régóta. Nem robbant be a Serie A-ba a fókacseles, a labdát a fején táncoltatva haladó Kerlon (igaz, a brazilt alighanem fel is koncolták volna a Taljánországban szolgáló bekkek eme művelet közben, nem csak simán agyonrúgják, mint odahaza), most hazaengedték a Paranába.

Nem nyugszik a Genoa és tovább erősít: ahogyan azt beharangoztuk a múlt héten, visszacsábította a klub Sevillából a francia jobb oldali mindenest, Abdoulay Konkót, hatmillióért. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a nyáron megszerzett brazil válogatott poszttárs, Rafinha létszámfölöttivé vált, de azon nyomban bejelentkezett érte a Metaliszt Harkiv. A Santos rábólintott a támadójáért, Ze Eduardóért tett 4.5 milliós Genoa-ajánlatra, érkezik nemsokára a Cagliariból a kapus Federico Marchetti, de lesz miből állni a cechet, ha a Milan megadja a Domenico Criscitóért kért 18 milliót.

A West Hamből csábította el a ballábas svájcit, Valon Behramit négymillió (mások szerint 5 vagy 7 millió) euró körüli összegért az a Fiorentina, ahonnan az argentin középpályást, Mario Santanát a Porto vinné. Zárjuk egy egzotikus transzferrel: 750 ezer eurót adott az Once Caldasnak a Chievo Verona a 23 éves kolumbiai támadóért, Fernando Uribéért. Az elmúlt idényben 13 bajnoki gólt vágó futballistával 2014-ig kötöttek szerződést, kétéves hosszabbítási lehetőséggel.

SERIE A 
INTER 
Érkezett: Andrea Ranocchia (Genoa, 12 500 000 euró)
Távozott: Mancini (Atlético Mineiro, ingyen), Kerlon (Paraná)
AS ROMA 
Érkezett: Stefano Pettinari (Siena, kölcsönből vissza), Daniele Sciarra (Aversa Normanna, kv.)
Távozott: Júlio Baptista (Málaga, 2 000 000), Stefano Okaka (Bari, kölcsönbe, i.), Cicinho (Villarreal, k.), Keivan Zarineh (US Latina, k.), Federico Maria Erba (US Latina)
MILAN
Érkezett: Antonio Cassano (Sampdoria, 1 333 333), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam, 1 700 000), Mark van Bommel (Bayern München)
Távozott: Oguchi Onyewu (Twente, k.), Ronaldinho (Flamengo, 3 000 000)
SAMPDORIA
Érkezett: Federico Macheda (Manchester United, k., i.), Francesco Virdis (FC Südtirol, kv.), Laczkó Zsolt (Debrecen, 830 000), Massimo Maccarone (Palermo, 3 500 000)
Távozott: Paolo Sammarco (Cesena, k., i.), Francesco Virdis (Pomezia, k., i.), Antonio Cassano (Milan, 1 666 667), Vincenzo Fiorillo (Spezia, k., i.), Guido Marilungo (Atalanta, 5 000 000)
PALERMO 
Érkezett: Sinisa Andjelkovic (NK Maribor, 1 200 000), Jasmin Kurtic (HIT Gorica), Paolo Hernán Dellafiore (Parma, kv.)
Távozott: Kamil Glik (Bari, k., i.), Paolo Hernán Dellafiore (Cesena, k., i.), Maurizio Ciaramitaro (Modena, i.), Daniele Conti (Cavese), Massimo Maccarone (Palermo, 3 500 000)
NAPOLI
Érkezett: Alessandro Diana (Cavese, kv.), Francesco Bruno (Atletico Roma, kv.)
Távozott: Christian Bucchi (Pescara, k., i.), Erminio Rullo (Modena)
JUVENTUS 
Érkezett: Frederik Sörensen (Juventus U20), Luca Toni (Genoa, i.)
Távozott: Carlo Vecchione (Aversa Normanna), Davide Lanzafame (Brescia, k., i.)
PARMA
Érkezett: Toni Calvo (Ariszi), Francesco Modesto (Genoa), Raffaele Palladino (Genoa), Simone Malatesta (Carpi, kv.), Abdou Doumbia (Atletico Roma, kv.)
Távozott: Simone Malatesta (Pro Vercelli, k., i.), Luca Antonelli (Genoa), Paolo Dellafiore (Palermo, kv.), Abdou Doumbia (Ascoli, k.), Danilo Pereira (Arisz, k.), Amara Konate (Crociati, k.)
GENOA
Érkezett: Linus Hallenius (Hammarby, 1 400 000), Enej Jelenic (Koper, 500 000), Luca Antonelli (Parma), Juraj Kucka (Sparta Praha, 4 000 000), Isaac Cofie (Torino), Mattia Ferraro (Alma Fano, kv.), Jacopo Sbravati (Giacomense, kv.),  Diego Angelo (Eskisehirspor, kv.), Mauro Fórmica (Newell's Old Boys, 4 000 000), Emanuel Ledesma (Crotone), Mauro Boselli (Wigan, k.), Antonio Floro Flores (Udinese, 1 500 000, k.), Abdoulay Konko (Sevilla, 6 000 000)
Távozott: Anthony Vanden Borre (KRC Genk), Jacopo Sbravati (Sanremese, k., i.), Mattia Ferraro (Sanremese Calcio, k., i.), Andrea Ranocchia (Inter, 12 500 000), Nenad Tomovics (Lecce, k., i.), Isaac Cofie (Piacenza, k., i.), Francesco Modesto (Parma), Raffaele Palladino (Parma), Luca Toni (Juventus, i.), Diego Angelo (Eskisehirspor), Rudolf Gergely (Bari, k.), Giuseppe Sculli (Lazio, 3 500 000)
BARI
Érkezett: Kamil Glik (Palermo, k., i.), Stefano Okaka (Roma, k., i.), Alessio Gigli (Juve Stabia, kv.), Antonio Bonvissuto (Ascoli, kv.), Rudolf Gergely (Genoa, k.)
Távozott: Antonio Bonvissuto (Sorrento, k., i.), Luigi Rana (Barletta, k.)
FIORENTINA
Érkezett: Neto (Atlético Paranaense, 3 500 000), Michele Camporese (Fiorentina U20), Tommaso Scuffia (Fiorentina U20), Samuele Bettoni (Reggiana, kv.), Valon Behrami (West Ham, 4 000 000)
Távozott: N'Diaye Papa Waigo (Grosseto, k., i.), Tommaso Scuffia (Rimini, k.), Samuele Bettoni (Sangiovannese, k.)
LAZIO 
Érkezett: Giuseppe Sculli (Genoa, 3 500 000)
Távozott: Riccardo Perpetuini (Foggia, k., i.), Lucas Correa (Varese)
CATANIA 
Érkezett: Nicolae Dica (Manisaspor, kv.), Giuseppe Di Pasquale (Milazzo, kv.)
Távozott: Raffaele Imparato (Paganese, k., i.), Pablo Barrientos (Estudiantes, k., i.), Nicolae Dica (Steaua Bucuresti), Gennaro Delvecchio (Atalanta, k.), Mirko Antenucci (Torino)
CHIEVO 
Érkezett: Roberto Cortese (Foggia, kv.), Mattia Minesso (Vicenza), Fernando Uribe (Once Caldas, 750 000)
Távozott: Mattia Minesso (Andria BAT, k., i.), Mirco Gasparetto (Cremonese, k., i.), Diego Farias (Foggia, k., i.), Roberto Cortese (Paganese, k., i.), De Paula (Padova, k.), Domenico Girardi (Taranto, k.)
UDINESE 
Érkezett: Nikola Vujadinovics (Aberdeen, kv.), Odion Ighalo (Cesena, kv.), Ferdinando Sforzini (CFR Cluj, kv.), Joel Ekstrand (Helsingborg, 1 800 000)
Távozott: Odion Ighalo (Granada, k., i.), Alain Nef (Young Boys), Fabinho (Salernitana, k.), Fernando Forestieri (Empoli, k.), Antonio Floro Flores (Genoa, 1 500 000, k.)
CAGLIARI 
Érkezett:
Távozott: Dario Biasi (Frosinone), Alex Pinardi (Novara)
LECCE
Érkezett: Nenad Tomovics (Genoa, k., i.)
Távozott: 
CESENA
Érkezett: Paolo Sammarco (Sampdoria, k., i.), Guilherme Do Prado (Southampton, kv.), Fabio Cusaro (Bellaria Igea Marina, kv.), Alex Calderoni (Atletico Roma, k., i.), Paolo Dellafiore (Palermo, k., i.), Aldo Simoncini (Bellaria Igea Marina)
Távozott: Diego (Fluminense, i.), Fabio Cusaro (Foligno, k., i.), Odion Ighalo (Udinese, kv.), Alex Teodorani (Bellaria Igea Marina, k.)
BRESCIA
Érkezett: Davide Lanzafame (Juventus, k., i.), Krisztijan Miljevics (klubnélküli), Michal Hrívnák (Brescia U20)
Távozott: Michal Hrívnák (Mantova, k.), Alessandro Budel (Torino, k.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik