B. L. 2020.05.12 14:00 Frissítve: 2020.05.12 14:37

Milan: Maldini élesen kritizálta a „tiszteletlen” Rangnickot

Paolo Maldini, a Serie A-ban szereplő Milan technikai igazgatója élesen kritizálta a klubbal szóba hozott Ralf Rangnickot, akinek szerinte felül kellene vizsgálnia a tisztelet fogalmát.

Rangnick bizonyos befolyás megszerzésétől tette függővé a Milanhoz igazolását (Fotó: AFP)

 

A 61 esztendős Ralf Rangnick 2015 és 2016, majd 2018 és 2019 között a vezetőedzője s egyben a sportigazgatója is volt a Gulácsi Pétert és WIlli Orbánt is foglalkoztató RB Leipzignek, melyet a Bundesliga élbolyába vezetett. Rangnick a 2018–2019-es idény után átadta a stafétabotot, s a Red Bullnál kezdett tevékenykedni, ő lett a sportfejlesztési osztály igazgatója.

A múlt év végén a Bild arról számolt be, hogy a német szakember otthagyhatja jelenlegi állását, ugyanis egyre nagyobb erőkkel „rohamozza” a Milan, melynek vezetősége azon fáradozik, hogy meggyőzze Rangnickot, csatlakozzon a klubhoz. A német lap hozzátette, ha Rangnick rábólintana, akkor ő lenne a Milan új vezetőedzője, emellett a sportigazgatói feladatokat is ő látná el a gárdánál.

Ez esetben a piros-feketék új szervezeti struktúrájában nem lenne helye a technikai igazgatói posztot betöltő Paolo Maldininek és a vezetőedző Stefano Piolinak sem.

A goal.com beszámolója szerint a múlt héten Rangnick arról beszélt, hogy szüksége lenne „bizonyos befolyásra” a klubváltáshoz, és megerősítette, hogy az olasz klubbal tárgyalásokat kezdtek még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt.

Ez kiverte a biztosítékot Maldininél, aki az olasz ANSA hírügynökségnek adott interjújában éles kritikát fogalmazott meg Rangnickkal kapcsolatban.

„Miután sosem beszéltem még Rangnickkal, nem értem, milyen alapon fogalmazza meg az állításait, már csak azért sem, mert a tulajdonos sem mondott nekem semmit – fakadt ki Maldini. – Véleményem szerint néhány dolgot ugyanakkor fontolóra kell venni. A német edző azzal, hogy teljes menedzseri hatalomról beszél a sport- és a technikai területek terén, támadja azokat, akik jelenleg ezeket a tisztségeket töltik be.”

„Úgyhogy lenne néhány tanácsom neki, mielőtt megtanulna olaszul. Vizsgálja felül a tisztelet általános fogalmát, mivel vannak olyan kollégák, akik a jelenleg fennálló nehézségek ellenére megpróbálják profi módon befejezni az idényt, hogy a Milan javát szolgálják” – tette hozzá a klub korábbi kiváló védője.

2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.