Milan: Balotelli olyan, mint Ibrahimovic - Allegri

Vágólapra másolva!
2013.03.30. 08:36
null
Balotelli a Chievo ellen folytathatja a gólgyártást (Fotó: Action Images)
Massimiliano Allegri, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) harmadik helyén álló Milan vezetőedzője a Chievo elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az együttes korábbi klasszisához, Zlatan Ibrahimovichoz hasonlította a csapat jelenlegi sztárját, Mario Balotellit. A szakember szót ejtett a mai veronai bajnokiról is.

„Mind technikailag, mind fizikailag hasonlít Ibrahimovicra, de jobb játékos is lehet nála, mert az ő játékában megvan a folytonosság. Mario még rengeteget tud fejlődni, minden képessége megvan ahhoz, hogy kiváló középcsatár legyen. A legfontosabb dolog, hogy mindig a csapatért játsszon” – vélekedett a milánói színekben hat bajnokin hét gólt szerző Balotelliről edzője.

„Fiatal csapatunk vagyok, boldog vagyok, hogy ennél a klubnál dolgozhatok. Ha automatikus Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végzünk a bajnokságban, akkor elmondhatjuk, hogy jó szezonon vagyunk túl, de ehhez még rengeteg pontot kell szereznünk” – folytatta Allegri, akinek irányításával a Milan az első nyolc bajnokijából ötöt elveszített a 2012–2013-as szezonban.

Az olasz tréner szót ejtett a Chievo elleni mai bajnokiról is.

„Zapatát nem nevezem erre a meccsre, mert késve érkezett haza Kolumbiából. Boateng és Pazzini pedig csak a Fiorentina elleni találkozóra lesz bevethető” – mondta Allegri, majd a jövőjét firtató kérdések megválaszolásával zárta a sajtótájékoztatóját.

„Nagyon boldog vagyok a Milannál, remélem, hosszú ideg maradhatok. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, jó eredményekre van szükségünk, szóval remélem, hogy elégedettségre okot adó teljesítményt fogunk nyújtani a továbbiakban is” – bizakodott a 45 esztendős szakember.

Az olasz bajnokság 30. fordulójában rendezendő Chievo–Milan mérkőzés ma 18.30-kor kezdődik.

A MILAN KERETE A CHIEVO ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Abbiati, Amelia, Gabriel
Védők: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Salamon, Yepes, Zaccardo
Középpályások: Ambrosini, Constant, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, B. Traoré
Támadók: Balotelli, Bojan, El Shaarawy, Niang, Robinho

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik