H. K. 2020.03.07 09:02 Frissítve: 2020.03.07 19:31

Milan: balhé a vezetőségben, kirúgták Bobant – sajtóhír

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan menesztette Zvonimir Boban szakmai igazgatót, illetve a nyáron Paolo Maldini sportigazgatónak is távoznia kell – írja a milánói La Gazzetta dello Sport.

Zvonimir Bobant kirúgja a Milan (Fotó: AFP)

 

Ivan Gazidis, a piros-feketék ügyvezető igazgatója az előző héten arról beszélt, hogy semmiféle nézeteltérés sincs a Milan vezetőségében, amire az 51 esztendős Boban később nyilvánosan reagált, s elmondta, hogy igenis ellentétek vannak.

Boban nyíltan kritizálta Gazidist és az Elliott Managementet, miután tudomást szerzett arról, hogy a vezetőség felvette a kapcsolatot Ralf Rangnickkal, erről azonban őt és Paolo Maldinit senki sem tájékoztatta.

Boban elmondta, ez „tiszteletlen, emellett nem is volt elegáns lépés” a vezetőségtől – a szakember hozzátette, hogy ezek után minél előbb szorgalmazni fog egy személyes találkozót a tulajdonosi körrel.

Noha egy hete még arról írt az olasz sajtó, hogy Boban a nyáron inthet búcsút a Milannak, a legfrissebb hírek szerint hétfőn lezajlott egy csúcstalálkozó a felek között, az Elliott Management elfogadhatatlannak találta a horvát szavait, akinek elbocsátását kezdeményezte, és pénteken el is juttatta az erről szóló dokumentumokat a horvát sportvezetőhöz.

A Gazzetta szerint Boban után a nyáron Maldini is távozik.

Az új tulajdonos állítólag arra készül, hogy szakmai ügyekben teljhatalmat ad Rangnicknak, aki a vezetőedzői és a sportigazgatói teendőket is elláthatja a klubnál.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.