D. Á. 2020.04.15 12:58 Frissítve: 2020.04.16 01:14

Milan: a volt játékos szerint Cavani és Icardi pótolhatja Ibrát

A Milan egykori labdarúgója, Marco Simone szerint az olasz klubnak szerződtetnie kellene Mauro Icardit és Edinson Cavanit a PSG-ből – írja a goal.com.

A Milannak lenne esélye szerződtetni a két klasszis támadót? (Fotó: AFP)

 

Antonio Conte nem számolt az Internél Mauro Icardival, helyette inkább átigazolta a Manchester United belga gólvágóját, Romelu Lukakut, és párba állította Lautaro Martínezzel. Az argentin támadó a PSG-hez került kölcsönbe, ahol kiszorította a kezdőből Edinson Cavanit, miközben 20 gólt lőtt 31 mérkőzésen.

A volt Milan-játékos Simone szerint a milánói klubnál kevés időt hagynak támadóiknak a bizonyításra, ennek ellenére úgy gondolja, hogy akár Cavani, akár Icardi nagy erősítést jelentene, amennyiben a piros-feketék nem kívánják meghosszabbítani Zlatan Ibrahimovic idény végén lejáró szerződését.

„Rafael Leaót biztosan megtartanám, hiszen erős és tehetséges. Nem adtam volna el Piateket sem. Ha Ibrahimovic távozik, a Milannak nagyon kevés csatára marad. Talán Milik jó megoldás lenne, de én inkább megpróbálnám szerződtetni Cavanit és Icardit a Milanba. Mauro nagyszerű igazolás lenne, egy ideális szituációban” – mondta Simone.

A márciusban menesztett szakmai igazgató, Zvonimir Boban az észak-koreai diktatúrához hasonlította a Milan klubvezetésének működését. A szakember szerint Ivan Gazidis ügyvezető igazgató már decemberben megegyezett Ralf Rangnickkal, hogy a nyártól vegye át a klub irányítását, csak erről elfelejtette értesíteni a többi milánói vezetőt. Simone őszintén beszélt a vezetőségről is.

„Óriási veszteség Boban a Milannak. Azt gondolom, már előre eltervezték a kirúgását, csak egy ürügyet kerestek hozzá. Amikor két olyan karakter találkozik egymással, mint Boban és Maldini, akkor annak érezhetően súlya van a klubon belül. Ők tudták, hogyan kezeljék a Milant. Ők voltak az első darabok az újjáépítésben” – folytatta Simone.

„Vannak kétségeim Rangnickkal kapcsolatban, hiszen ő korábban egyszerre volt edző és sportigazgató. Ez a pozíció Maldinire is veszélyes lehet. A klubnak muszáj lenne tisztáznia a vezetői pozíciókat” – tette hozzá Marco Simone.

2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.