HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.11 18:37 Frissítve: 2018.10.11 18:38

Mi van a Serie B és a Serie C között? Adorján Krisztián csapata!

Szokatlan helyzetbe került az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Virtus Entella labdarúgóklub. Az észak-olaszországi együttes szeptember 17. óta nem játszott tétmérkőzést, hetek óta várja, hogy az illetékesek eldöntsék, a Serie B-ben vagy a Serie C-ben kell szerepelnie, s október végéig még biztosan nem lesz határozat az ügyben. Eközben pedig Antonio Cassano edzésbe állt a Virtusban…

HIRDETÉS
A Virtus edzés közben Cassanóval (balra) és Adorjánnal (24-esben) (Fotó: Virtus Entella)

 

Az 1914-ben alapított Virtus Entella a 2017–2018-as idényben kiesett az olasz másodosztályból, mivel a bennmaradásért vívott párharcban nem bírt az Ascolival.

Csakhogy az Avellino, Bari, Cesena hármas nem indulhatott a Serie B-ben, így 22 helyett csupán 19 csapattal rajtolt el a bajnokság.

 
Adorján Krisztián a Serie C-be igazolt – hivatalos

A Virtus és több másik klub jelezte, igényt tartana a kiadó helyekre, ám a szakszervezet nem töltötte fel a ligát.

Ráadásul a negyedosztályba visszasorolt Cesenát 15 pontos pontlevonással sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC). Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) pedig közbeszólt, álláspontja szerint a Cesena pontlevonását az előző idényre kell érteni, nem a 2018–2019-esre, a Virtusnak így a Serie B-ben a helye.

Csakhogy a FIGC szerint az olimpiai bizottságnak nincs beleszólása az ügybe, így az eset a helyi bíróság elé került, amelynek kedden kellett volna döntést hoznia, ám a tárgyaláson jelezte, legkorábban október 23-án lesz határozat.

„Néhány napja beszéltem a fiammal, várják a szövevényes ügyben a bírói döntést, amely talán október közepén valamikor megszületik – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Adorján Gábor, Krisztián édesapja. – Azt mondta, a csapat nagyon nehezen viseli, hogy egy hónapja nem játszott tétmérkőzést. Most folyamatosan edzenek a játékosok, de edzőmeccset sem lehet lekötni, hiszen kivel. Abban bíznak, hogy a keret nagyon nagy létszámú, és bírni fogják majd a szerda-szombat ritmust, hogy utolérjék mérkőzésszámban a többieket.”

A Virtus Entella a mostani szezonban az Olasz Kupában két kört sikerrel vett, a decemberi, negyedik fordulóban pedig az élvonalbeli Genoa vendége lesz. A Serie C első fordulójában, szeptember 17-én 3–1-re nyert a Gozzano vendégeként (Adorján Krisztiánnal a kispadon), azóta viszont nem játszott tétmérkőzést.

A játékosok számára nem könnyű a helyzet. Elmondásuk szerint mindennap két edzésen vesznek részt, hiszen ha eldől, melyik bajnokságban kell folytatniuk, rengeteg mérkőzést kell bepótolniuk, azaz várhatóan jó ideig hetente két találkozót kell majd lejátszaniuk.

Ezzel együtt a fizetésekkel sincs minden rendben, a szerződések értelmében nem mindegy, melyik osztályba sorolják be végül a csapatot. Viszont amíg nincsenek tétmérkőzések, a játékosok többsége csupán a Serie C-ben jellemző alapfizetést kapja meg.

Jó hír lehet viszont a szurkolók számára, hogy a korábban a Romában, a Real Madridban, a Sampdoriában, a Milanban és az Internazionaléban is megforduló Antonio Cassano edzésbe állt a Virtusnál. Sőt, a 36 éves korábbi válogatott csatár szerdán pályára lépett a Rivarolese elleni felkészülési meccsen, és húsz perc alatt három gólpasszt osztott ki.

Virtus Entella on Twitter

Pochi minuti all'ingresso in campo di #Cassano! https://t.co/emxhrIgio2
Hogy tétmérkőzésen is megmutathatja-e magát Cassano, az egyelőre kérdéses, hiszen még nincs aláírt szerződése. Ahogy az is rejtély, mikor lesz legközelebb tétmeccse a Virtusnak...
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS