Melót és Amaurit sem marasztalná a Juve

Vágólapra másolva!
2009.12.23. 14:38
Címkék
A Juventus őszi szezonbeli hajrája nem sikerült túl fényesre sem a Serie A-ban, sem a Bajnokok Ligájában, így nem meglepő, hogy a torinói klubbal kapcsolatban már elkezdődtek a találgatások, hogy ki érkezhet, illetve távozhat a téli átigazolási időszakban. Az első információk szerint Cristian Ledesma érkezhet a Laziótól – 5 millió euróért –, valamint megfelelő ajánlat ellenében nem gördítenek akadályt Felipe Melo és Amauri távozása elé.
Melo és Amauri távozhat? (Fotó: Action Images)
Melo és Amauri távozhat? (Fotó: Action Images)

Az átigazolási időszak csak januárban kezdődik, de a Corriere dello Sport információi szerint a Juventus már most aktív üzemmódba kapcsolt.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Fabio Cannavaro, Nicola Legrottaglie páros bizonytalankodásai miatt a torinói klub elsősorban középső védőt szeretne igazolni, ám Mauro Camoranesi és Mohamed Sissoko sérülése, valamint Felipe Melo egyre gyengülő formája átírta a terveket.

A zebrák vezetősége pedzegetni kezdte, hogy első számú kiszemeltjéért, a Lazióban szereplő Cristian Ledesmáért négy-öt millió eurót áldozna. Az első kapcsolatfelvétel állítólag már meg is történt, és az olasz-argentin kettős állampolgárságú játékosnak nem is lenne ellenvetése a klubváltással kapcsolatban.

A középpályás megszerzésére irányuló tervek egyik oka, hogy az egyik legnagyobb nyári befektetés, Felipe Melo korántsem igazolta a hozzá fűzött reményeket. Gyengén teljesít, sőt a közelmúltban ő maga is némileg kritizálta Ciro Ferrara munkáját.

A Juve hivatalosan még nem deklarálta átigazolási politikáját, ám – a hírek szerint – megfelelő ajánlat esetén megválna a szintén gyengébben teljesítő Amauritól is.

A csatárt még nem hozták hírbe egyetlen csapattal sem, ám Melo esetében egyre valószínűbbnek látszik, hogy az Arsenal mellett a közelmúltban Roberto Mancini vezetőedzővel erősödő Manchester City vihetné legnagyobb eséllyel a futballistát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik