Luis Enrique távozik Rómából, Montellát nem engedik a „farkasokhoz”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.05.11. 00:04
null
Vége? Úgy tűnik, vége – legalábbis Luis Enrique római edzősködésének (Fotó: Reuters)
Címkék
Az olasz ANSA hírügynökség szerint Luis Enrique, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtökön arról tájékoztatta játékosait, hogy vasárnap a Cesena elleni, utolsó bajnoki mérkőzést követően távozik posztjáról.

Luis Enrique korábban csak a Barcelona tartalékcsapatánál dolgozott edzőként. Tavaly nyáron vette át a rómaiak irányítását, de gyengén szerepeltek a bajnokságban, legjobb esetben is csak megtarthatják hetedik helyezésüket, ugyanis előrelépni már nem tudnak. A jelentés szerint Luis Enrique a játékosok előtt beismerte: „vereséget szenvedett” és „nem tudta keresztülvinni elképzeléseit.”

Miután az együttes nem tudta kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, felmerült Luis Enrique távozása esetén a portugál André Villas-Boas szerződtetése a kispadra. Utóbbi tavaly Európa-ligát nyert a Portóval, majd nyáron a Chelsea-hez igazolt, de idény közben menesztették a később a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott együttestől.

A hírre a leghamarabb a Catania reagált, mely elnöke révén tudatta: nem engedi el fiatal edzőjét, Vincenzo Montellát, az egykori kitűnő Roma-csatárt.

„Montella lesz a következő szezonban is a Catania edzője, hisz érvényes szerződéssel rendelkezik. Nem tárgyaltunk a sorsáról a Romával. Ő lesz az edzőnk a következő idényre, minden más híresztelés csak üres fecsegés” – mondta a Sky Sport Italiának Antonino Pulvirenti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik