Lilában látja a világot: Gomez a Fiorentinába igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 15:27
null
Gomez Itáliában folytatja – tovább erősödik a Fiorentina (Fotó: Reuters)
A BL-győztes, német bajnok és kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette: megegyezett az olasz élvonalbeli Fiorentinával Mario Gomez átigazolásáról.

Hétfőn Karl-Heinz Rummenigge Andrea Della Valléval, a Fiorentina első emberével tárgyalt, és a két klub egyezségre jutott az átigazolás részleteiről. A következő napokban előkészítik Gomez szerződését, majd a 27 éves, 58-szoros német válogatott center aláír a Fiorentinához.

„Mario Gomez kifejezett kívánsága volt, hogy a Fiorentinában folytathassa, és teljesítettük a kérését” – mondta Rummenigge. Olaszországi sajtóhírek szerint a Bayernnél megpróbálták rávenni Gomezt, hogy inkább a Napoliba szerződjön, de a csatár egyértelművé tette: Firenzében képzeli el a jövőjét.

Gomez 2009-ben érkezett a német rekordbajnokhoz a Stuttgartból, négy év alatt 172 mérkőzésen 112 gólt szerzett a Bayern színeiben, két bajnoki címet és Német Kupát, két német Szuperkupát, valamint Bajnokok Ligája-elsőséget gyűjtött be a müncheniekkel. 2011-ben a Bayern már „adott" a Serie A-nak egy kiváló centert, Miroslav Klose a Lazióban közönségkedvenc lett – most Gomez is hasonló pályát futhat be Firenzében. Gomeznek a közelgő brazíliai világbajnokság miatt különösen fontos az állandó játéklehetőség, és ez is szerepet játszhatott választásában – első három idényében 29, 32, illetve 33 bajnokin kapott lehetőséget a Bayernben, de ez utolsó müncheni szezonjában 21-re esett vissza.

Gomez érkezése azt is jelenti olasz szakírók szerint, hogy Sztevan Joveticset vagy Adem Ljajicsot el kell adniuk a „liláknak”. Előbbiért a fél Premier League érdeklődik (de a Napoli, ahová megérkezhet hamarosan José Callejón Madridból, szintén vinné), utóbbira a Milan alkuszik (de előbb el kell adnia Robinhót).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik