H. Á. 2020.03.18 15:50 Frissítve: 2020.03.19 01:53

Koronavírus: Ibrahimovic adománygyűjtést indított

Kétszer 50 ezer eurós felajánlásával adománygyűjtő akciót indított az AC Milan svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic, hogy ezzel is segítse a koronavírus-járvány olaszországi terjedésének megakadályozását.

 

Kétszer 50 ezerrel indította be a gyűjtést (Fotó: AFP)

 

Az AC Milan svéd csatára egy, az Instagram-oldalán megjelent videó szerint úgy döntött, hogy ő is szeretne hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, ezért arra biztatja kollégáit, sportbarátait, hogy csatlakozzanak az általa a helyi Humanitas kórházak javára indított adománygyűjtéshez. 

„Olaszországtól rengeteget kaptam, és ebben a drámai pillanatban én szeretnék még többet visszaadni, az országnak amelyet szeretek. Ezért úgy döntöttem a velem együtt dolgozókkal együtt, hogy létrehozok egy adománygyűjtés a Humanitas kórházaknak és kommunikációs kapcsolataimat kihasználva minél szélesebb közönséget biztatok erre. Komoly helyzetről van szó, amikor komoly segítségnyújtásról van szó, nem csak egy videóról. Számítok kollégáim, a profi sportolók nagylelkűségére, és azokra, akik kisebb vagy nagyobb adományukkal szeretnének hozzájárulni, hogy megszabaduljunk a vírustól. Együtt segíthetünk a kórházaknak, az orvosoknak és a nővéreknek, legyőzni a vírust″ – mondta Ibrahimovic a videóban.

A gofundme.comon indított adománygyűjtésnek a célja egymillió eurót összeszedni - ennek tizedét a svéd klasszis vállalta magára két ötvenezres adománnyal. A kora délután elindított adománygyűjtő oldalon az első három órában nagyjából 750-en adományoztak és közel 120 000 eurónál jár a gyűjtés.

Italy has always given me so much and, in this dramatic moment, I want to give back even more to this country that I love. I decided, together with the people who are working with me, to create a fundraiser for Humanitas hospitals and to use my communication power to spread the message wider. It's a serious issue and we need a concrete help that's not just about a video. I count on the generosity of my colleagues, of all professional athletes and of those who want to make a small or large donation according to their possibilities, to kick this virus away. Together we can really help hospitals and doctors and nurses who selflessly work every day to save our lives. Because today we are the ones cheering for them! Let's together kick the CoronaVirus away and win this match! And remember: if the virus don't go to Zlatan, Zlatan goes to the virus! Link in bio

225.1k Likes, 3,486 Comments - Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on Instagram: "Italy has always given me so much and, in this dramatic moment, I want to give back even more to..."2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.