Koronavírus: Ibrahimovic adománygyűjtést indított

Vágólapra másolva!
2020.03.18. 15:50
null
Kétszer 50 ezerrel indította be a gyűjtést (Fotó: AFP)
Kétszer 50 ezer eurós felajánlásával adománygyűjtő akciót indított az AC Milan svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic, hogy ezzel is segítse a koronavírus-járvány olaszországi terjedésének megakadályozását.

 

Az AC Milan svéd csatára egy, az Instagram-oldalán megjelent videó szerint úgy döntött, hogy ő is szeretne hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, ezért arra biztatja kollégáit, sportbarátait, hogy csatlakozzanak az általa a helyi Humanitas kórházak javára indított adománygyűjtéshez.

„Olaszországtól rengeteget kaptam, és ebben a drámai pillanatban én szeretnék még többet visszaadni, az országnak amelyet szeretek. Ezért úgy döntöttem a velem együtt dolgozókkal együtt, hogy létrehozok egy adománygyűjtés a Humanitas kórházaknak és kommunikációs kapcsolataimat kihasználva minél szélesebb közönséget biztatok erre. Komoly helyzetről van szó, amikor komoly segítségnyújtásról van szó, nem csak egy videóról. Számítok kollégáim, a profi sportolók nagylelkűségére, és azokra, akik kisebb vagy nagyobb adományukkal szeretnének hozzájárulni, hogy megszabaduljunk a vírustól. Együtt segíthetünk a kórházaknak, az orvosoknak és a nővéreknek, legyőzni a vírust″ – mondta Ibrahimovic a videóban.

A gofundme.comon indított adománygyűjtésnek a célja egymillió eurót összeszedni - ennek tizedét a svéd klasszis vállalta magára két ötvenezres adománnyal. A kora délután elindított adománygyűjtő oldalon az első három órában nagyjából 750-en adományoztak és közel 120 000 eurónál jár a gyűjtés.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik