Kikapott az AS Roma, győzött a Lazio, ikszelt a Samp

Vágólapra másolva!
2010.10.03. 17:34
null
Anderson Hernanest (Lazio) állítja meg keményen Davide Baiocco (Brescia) (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 6. fordulójában az AS Roma Nápolyban szenvedett kétgólos vereséget, míg a Lazio a Brescia elleni hazai egygólos győzelemmel feladta a leckét a címvédő, este a Juventust fogadó Internazionalénak. A Sampdoria Bolognában egy pontra volt jó.

A Laziónál vendégeskedett a Brescia – utóbbiban Vass Ádám és Feczesin Róbert sem kapott helyet a keretben –, a rómaiak az első félidő végén Stefano Mauri góljával szereztek vezetést, amely végül újabb győzelmet jelentett a fővárosiakat. A Lazio negyedszer nyert a bajnoki szezonban.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2010–2011-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Bolognában Garics György, a Sampdoriában Koman Vladimir ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget. Előbbi végig a pályán maradt, utóbbit a 75. percben cserélték le. A találkozón a vendégek a szünet előtt egy öngóllal jutottak vezetéshez, a házigazdáknak a második felvonás közepén jött össze az egyenlítés. A Samp támadójátékát nem dicséri, hogy a DVSC elleni, hétközi Európa-liga-találkozón egyetlen találatukat büntetőből érték el, ezúttal öngól segítségével tudtak beköszönni az ellenfélnek. Annyit azért Koman javára kell írni, hogy az alapvonal közelében álló magyar középpályás éppen beadni készült, amikor a szerelni érkező Portanova saját kapujába lőtte a labdát.

A Fiorentina az első félidőben kétgólos hátrányba került a Palermo ellen, a firenzeiek a szünet után szépítettek, és akár többet is kihozhattak volna maguknak a találkozóból, még a 0–2 ellenére is, ha 1–2-nél a szerb légiós, Adem Ljajics nem hibázza el a büntetőt, illetve Riccardo Montolivót nem állítják ki a 73. percben.

A Genoa az argentin Rodrigo Sebastian Palacio találatával jutott vezetéshez az első felvonás hajrájában – Rudolf Gergely a kispadon foglalt helyet, és a 85. percig ott is maradt –, a második felvonás elején a Bari tizenegyesből egalizált: a brazil légiós, Paulo Vitor De Sousa Barreto értékesítette azt a büntetőt, amelynek „elkövetője", a csereként beszálló Emiliano Moretti piros lappal kénytelen volt elhagyni a küzdőteret. A három pont sorsa az utolsó pillanatokban dőlt el, már Rudolf is a pályán volt, amikor a rutinos Luca Toni egy szabadrúgás utáni fejessel betalált a Bari kapujába.

Az AS Roma a 72. pedig tartotta a gól nélküli állást Nápolyban, akkor azonban Marek Hamsík vezető gólt szerzett. A mérkőzés a 83. percben dőlt el, akkor a brazil légiós, Juan öngólja megpecsételte a fővárosiak sorsát. A Roma harmadik vereségét szenvedte el a szezonban.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/06,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik