MTI 2020.07.01 17:49 Frissítve: 2020.07.02 03:18

Juventus: Sarri szerint Pjanicot nem zavarja meg a klubváltás

Maurizio Sarri, az olasz bajnoki címvédő Juventus vezetőedzője szerint Miralem Pjanicnak, a csapat bosnyák labdarúgójának teljesítményét nem befolyásolja majd negatívan, hogy már tudja, a szezon végén a Barcelonához kerül.

Pjanicot hamarosan Barcelona-mezben láthatjuk (Fotó: AFP)

 

A válogatott középpályás klubváltását hétfőn jelentették be, kevéssel azután, hogy hivatalossá vált, Arthur Melo a Barcelonából a Juvéhoz szerződik.

Sarri újságírók előtt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Pjanic jól fog játszani a következő hetekben. A szakember azért sem aggódik miatta, mert szerinte a 30 éves futballista kötődik a csapattársaihoz és a klubhoz is, ami garancia arra, hogy teljes erőbedobással játszik majd a hátralévő meccseken.

A szakember tavalyi érkezésekor kijelentette, hogy Pjanicnak fontos szerepet szán a védelem előtt és folyamatosan játszatta is. Júniusban ugyanakkor meglepően keményen bírálta a bosnyákot, aki január elejétől egészen a márciusi kényszerszünetig nagyon rosszul játszott, márpedig az edző szerint egy Pjanic szintű labdarúgó nem engedheti meg magának, hogy huzamosabb ideig gyengén teljesítsen.

„Egy játékos nem teheti meg, hogy négy-öt alkalommal is rosszul futballozik, ahogy ő tette. Ő is egyetért velem ebben és biztos vagyok benne, hogy a szezon végéig jól játszik majd” – mondta az újraindulás előtt Sarri, aki azóta is rendszeresen a kezdőbe jelöli irányítóját.

A 92-szeres válogatott Pjanic 2016 óta erősítette a Juventust, előtte a Metzben, a Lyonban és az AS Romában futballozott. Jelenlegi klubjával háromszor szerzett olasz bajnoki címet, kétszer Olasz Kupát, egyszer pedig olasz Szuperkupát nyert. Jelenleg a Juve négy pont előnnyel vezeti a Serie A tabelláját a második Lazio előtt és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is érdekelt.

2020.08.12 11:32:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Húsz évig szolgálta a Juventust, de a színfalak mögül nem tudott kilépni Torinóban.

2020.08.08 19:58:17

Olasz labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy trófea, vereség, győzelem kapcsán nagyon fontos, hogy milyen kontextusban vizsgáljuk.

2020.08.06 23:31:31

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Milánóban egymás sarkát tapossák az ügynökök, Raiola két szerződésen dolgozik, de Mendes is sokat keres majd.

2020.08.04 22:28:43

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ebből kijön egy félelmetes, az ellenfélben ijedséget keltő rendszer, amelyről még Pep Guardiola is csak annyit tudott mondani: »Az Atalanta ellen játszani olyan, mintha fogorvoshoz menne az ember...«.

2020.08.02 09:24:37

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Portré és elemzés a Lazio évtizedes rekordokat ostromló, légiósként többször is megbukó gólvágójáról.