Juventus: Sarri nem érzi úgy, hogy elárulta volna a Napolit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 12:15
null
Maurizio Sarri nem érzi magát árulónak (Fotó: AFP)
Hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be a Juventus Maurizio Sarrit, mint a klub új vezetőedzőjét. A 60 éves szakember Cristiano Ronaldóról, Gonzalo Higuaínról és a Bajnokok Ligája megnyeréséről is beszélt.

 

Torinói kinevezése után Maurizio Sarri szülőházánál néhány ismeretlen eltávolította azt a dísztáblát, amely a „parancsnok” előtt tisztelgett Nápoly Via Silio Italico nevű utcájában. Az Olaszországba egy, a Chelsea-nél eltöltött idény után visszatérő szakvezetőt többen árulóként emlegetik a riválisnál.

Az Európa-liga-győztes edző szerdai, bemutatkozó sajtótájékoztatóján természetesen ez a téma is szóba került.

„Három évig dolgoztam a Napolival, majd azt éreztem, külföldre kell menjek. Most kaptam egy ajánlatot, hogy visszaigazoljak Olaszországba, ez az ajánlat pedig a Juventustól jött. Ennyi történt. Életemben bárhol dolgoztam, mindenhol megadtam a tiszteletet és 110 százalékot tettem a klubmezért. Ugyanezt teszem ezúttal is, ezekért a színekért is. Ennél többet nem ígérhetek, de 110 százalékot igen. Szerintem logikus döntéseket hoztam, nem kell kisregényt írnom magyarázatként.”

Sarrit kérdezték az általa preferált játékstílusról és filozófiájáról is, válasza szerint viszont nincs egy kiismerhető játékrendszer, amit igazán szeretne. Az Empolinál a 3–5–2, a Napolinál a 4–3–3, a Chelsea-nél nem egyszer a 4–4–2-es hadrend jellemezte a csapatát. Amiben hisz, az sokkal inkább a kemény munka és a taktikai fegyelmezettség.

„Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a Juventus azért indul el, hogy megnyerje. De ehhez azt is hozzá kell venni, hogy legalább nyolc-kilenc klub van még Európában, amely ugyanezt szeretné és hasonló szintet képvisel. Úgy érzem, a nagyobb felelősség számomra az, hogy Olaszországban nyerjünk. Egy európai siker álomszerű lenne, minden vágyunk, de nagyon nem egyszerű feladat.

Sarri hozzátette, nincsenek konkrét célpontjai, akiket nagyon szeretne a Juventushoz csábítani. E téren a sportigazgatóban bízik, aki hosszú ideje monitorozza a lehetséges átigazolásokat. Az ugyanakkor kiderült a szavaiból, hogy a Chelsea-hez épp általa kölcsönben elcsábított Gonzalo Higuaín visszatérésében bízik.

„Már korábban is edzhettem nagyszerű játékosokat, de Ronaldo extra szintet képvisel köztük is, ő az a játékos, aki abszolút a világ legjobbja. Szinte minden rekordot megdöntött a labdarúgásban, bízom abban, hogy segíteni tudok neki még néhány csúcs felállításában. Ami azt illeti, egyszer már edzhettem egy olyan labdarúgót, aki a Serie A gólrekordere lett (Gonzalo Higuaín). Alig várom, hogy most kettejükkel együtt dolgozhassunk. Egészen szenzációs lenne.”

A 60 éves vezetőedző szerint lesznek változások a klub életében. Hosszú távon tervez Torinóban, azt azonban nem gondolja, hogy hasonló örökséget építhet fel, mint például Sir Alex Ferguson tette a Manchester Unitednél.

„Neki volt húsz éve, hogy egészen az utánpótláscsapatoktól kezdve a felnőttekig átadja és felépítse a saját filozófiája mentén a klubot. Az a rossz hírem, hogy nem vagyok olyan fiatal, hogy reálisan hihessem, nekem is jut húsz év; de ettől még hosszú távon gondolkodom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik