Juventus: Isco, Oscar és Guarín nem, Mascherano talán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.03. 11:54
Zajlik az élet a címvédésre készülő olasz Juventusnál, amelynél Giuseppe Marotta sportigazgató elismerte ugyan, hogy Iscót és Oscart sohasem tudják megszerezni, az interes Fredy Guarín ügynöke pedig kizárta, hogy a középpályás Torinóba igazolna, de a Juve egy védekező szakembert megcsíphet a Barcelonától.


Nem is akármilyet, ugyanis a kiszemelt nem más, mint Javier Mascherano, a középső védekező középpályásként és középső védőként is bevethető argentin. Rá nemcsak Arturo Vidal távozása, hanem Sami Khedira újabb sérülése miatt is nagy szükség lenne.
Nem is akármilyet, ugyanis a kiszemelt nem más, mint Javier Mascherano, a középső védekező középpályásként és középső védőként is bevethető argentin. Rá nemcsak Arturo Vidal távozása, hanem Sami Khedira újabb sérülése miatt is nagy szükség lenne.

A Mascherano-ügyet bonyolítja, hogy a 31 éves játékos csak januárban hagyhatja el Barcelonát a katalán klubot sújtó átigazolási tilalom miatt.

A spanyol sajtó felhívta arra is a figyelmet, hogy a Real-mester Rafa Benítez komolyan gondolkodik azon, hogy a korábban kikötött 30 millió euróért visszaviszi Madridba Álvaro Moratát, és elgondolkodtató az is, amit Marotta mondott Paul Pogbáról.

„A modern futballban az átigazolásokban a legfőbb szava a játékosnak van, lásd Carlos Tévez távozását. Remélem azért, hogy marad Pogba, egyértelműen szeretnénk megtartani, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy őrült fizetéseket folyósítsunk. Más klubok kétszer annyit garantálnak számára, mint amennyit mi tudunk adni.”

Egyébként akadnak sérültek a védelemben is, ezért még a hét elején leigazolhatja a Juventus a veterán Heiko Westermannt (a 27-szeres német válogatott játékos nemsokára már 32 éves, de jelenleg nincs klubja), míg a portói Alex Sandro és az atléticós Guilherme Siqueira után a védelem bal oldalára az interes Danilo D’Ambrosio a legújabb kiszemelt.

Az olasz nemcsak olcsóbb a két brazilnál, de mestere, Roberto Mancini a Tuttosport információi szerint egyáltalán nem ragaszkodik hozzá.

Az AS Romának nem kellő védő, Davide Astori viszont hiába ajánlotta fel szolgálatait a Juvének, így most „jobb híján" a Fiorentinában folytatja, és már át is esett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon Firenzében. A Cagliari hatmillió eurót kap majd a bekkért.

Azt viszont a La Gazzetta dello Sport vetette fel, hogy a Guarín-ügy még egyáltalán nincs lefutva, és ha Morata is távozik, akkor lesz pénz Khedira helyére/mellé megvenni a Zenittől a belga Axel Witselt, akiért az oroszok 30 milliót eurót kértek – nemrégiben az AC Milantól.

Egy ideje huzakodnak az olaszok a Schalkével Julian Draxler ügyében, így az angol és az olasz sajtó egy része szerint előálltak egy meglepő B-tervvel, aki nem más, mint a manchesteri Samir Nasri.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik