Juventus: Higuaín a dédszülei miatt érdekes helyen köthet ki

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.02. 22:19
null
A 32 éves támadó szerződése a nyáron lejár a „zebráknál”, így szabadon igazolhatóvá válik (Fotó: AFP)
A Marca beszámolója szerint az Athletic Bilbao nyáron beszállhat a Juventustól minden bizonnyal távozó Gonzalo Higuaín aláírásáért folyó versenybe.

 

Mint ismert, a La Ligában szereplő csapat legendás arról, hogy csak baszk (származású) futballistát foglalkoztat, de az argentin támadó megfelel ezen kritériumnak.

A 32 éves, argentin-francia kettős állampolgárságú Higuaín Brestben született, ahol abban az idényben a korábban a Boca Juniorsban, később a River Plate-ben is játszó édesapja, Jorge Higuaín futballozott.

Gonzalo bátyja, Federico jelenleg az MLS-ben szereplő Columbus Crew-nál szerepel, korábban pedig a Real Sociedaddal is szóba hozták, amikor is előkerült a baszk vonal.

„Apám mindig azt mondta nekem, hogy őt úgy nevelték, hogy a baszkok nem spanyolok, nem franciák, hanem csak baszkok” – idézik Jorge Higuaín korábbi gondolatát.

Az idényben 32 tétmeccsen nyolc gólnál és nyolc gólpassznál járó Higuaín szerződése jövő nyáron jár le a Juventusnál, azonban elképzelhető, hogy a Real Madridnál töltött hat és fél év után idén nyáron visszatér a La Ligába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik