nemzetisport.hu 2019.02.13 16:49 Frissítve: 2019.02.13 17:29

Juventus: CR7 csak a B-terv volt, az Inter sztárját szerették volna helyette

A Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban árulta el, eredetileg Cristiano Ronaldo helyett a rivális Internazionale csapatkapitányát, Mauro Icardit akarták megszerezni a nyáron. A cél egyértelmű volt: egy, a klub számára elsőre elképzelhetetlen átigazolást véghez vinni, ezzel pedig felrázni és motiválni a sorozatban hét bajnoki címet gyűjtő, ám a Bajnokok Ligájában a végső sikert el nem érő keret tagjait. 

Eredetileg C. Ronaldo helyett Icardi (jobbra) volt a Juventus nyári kiszemeltje (Fotó: AFP)

„Június elején volt egy találkozónk a klubelnök Andrea Agnellivel és az alelnök Pavel Nedveddel″ – idézte fel a történéseket Paratici, aki az olasz lapnak elárulta, egyáltalán nem volt jó a hangulat a klubnál. Pontosan tudták, hogy Gianluigi Buffon távozik, a keret pedig kezdett motivációs gondokkal küzdeni: hiába nyerték meg zsinórban a hetedik bajnoki címüket Olaszországban, a Bajnokok Ligájából viszont a negyeddöntőben kiestek. 

„Fel kellett ráznunk valamivel a keretet. Egy olyan igazolást szerettünk volna, amely meghökkentő és feszegeti a határainkat. Kellett valami, amivel pozitívan sokkoljuk a csapatot. Két út állt hát előttünk: Mauro Icardi vagy Cristiano Ronaldo megszerzése.”

A 25 éves Icardi – aki az elmúlt napokig az Internazionale csapatkapitánya volt – azonban mozdíthatatlannak bizonyult. Már az első érdeklődő megkeresések sem hoztak eredményt, ezért inkább Ronaldóra kezdtek koncentrálni a Juventus vezetői, akinek megszerzéséhez sikerült plusz forrást is bevonni. A váltás a jelek szerint jól sült el: CR 18 találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját, az együttes pedig magabiztosan halad sorozatban nyolcadik bajnoki címe felé. 

Paratici megerősítette, igaz, hogy hosszú ideje figyelik az Ajax válogatott védőjét, a 19 esztendős Matthijs de Ligtet, de ez még nem jelenti azt, hogy le is igazolják. 

„Nagyszerű játékos, az egyik legígéretesebb fiatal. Nagy érdeklődéssel figyeljük a fejlődését, ennél többet nem mondhatok" – tette hozzá az olasz sportvezető. 

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.