nemzetisport.hu 2019.04.24 16:01 Frissítve: 2019.04.24 16:50

Juventus: CR7 nemcsak marad, az átigazolásokba is belefolyna

Cristiano Ronaldo egy hat nevet tartalmazó listát állított össze Massimiliano Allegri vezetőedző számára – írja a Corriere dello Sport.

Cristiano Ronaldo hat új csapattársra is javaslatot tett (Fotó: AFP)

A Juventus kimondva-kimondatlanul azzal a céllal szerződtette múlt nyáron Cristiano Ronaldót, hogy 23 év után a portugál segítségével ismét Bajnokok Ligája-címet nyerjen. Az álmot az Ajax zúzta porrá, miután a negyeddöntő visszavágóján 2–1-re nyert Torinóban. 

Ezt követően az is szóba került az olasz sajtóban, hogy a csalódott Ronaldo egyetlen idény után tovább áll a Juventustól, ezt azonban a hétvégén, a bajnoki címet ünnepelve tagadta a portugál klasszis

„Távozás? A következő idényben is a Juventusnál fogok futballozni. Ez ezer százalék!” – zárta le a témát villámgyorsan Cristiano Ronaldo. 

Az ötszörös aranylabdás elhivatottságát bizonyítja a Corriere dello Sport szerint, hogy a Juventus vezetőségével egyeztetve arra is tippeket adott, mely játékosokkal lehetne megerősíteni a csapatot. A hatfős listán az olasz lap információi szerint Joao Félix, Isco, Raphaël Varane, Federico Chiesa, Tanguy Ndombele és Kosztasz Manolasz neve szerepel. 

Közülük jelen állás szerint az AS Romában futballozó Manolasz megszerzése lehet a legvalószínűbb. A benficás Joao Félix iránt szintén élénken érdeklődik a torinói klub, de az ő ára jóval 100 millió euró felett lehet. Varane és Isco megszerzéséért komoly harc dúlhat, főleg a két manchesteri gigászt emlegetik kérőik között – már ha egyáltalán elhagyják Madridot, mert Zinédine Zidane visszatérésével nagyot fordult velük a világ, s újra stabil emberekké váltak a Realban. 

Ndombele a Lyonban fut nagyszerű szezont, de az olaszok úgy tudják, a Manchester Cityben köthet ki, míg a firenzei Chiesa is bőven válogathat a kérők közül, ő a Chelsea-hez áll a legközelebb – teszi hozzá a Corriere dello Sport. 

 

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.

2020.02.09 14:59:10

Olasz labdarúgás B. L.

A Milan az első félidőben óriási fölényben játszva 2–0-ra vezetett, majd kijött a keretek közti különbség.