Juventus: BL-győztes brazil középpályás érkezhet

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 16:14
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus tovább erősítené a keretét – ezúttal a Bundesligából érkezhet BL-győztes játékos.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az olasz sztárcsapat még nem állna le az átigazolási dömpinggel, és szerződtetné a Bayern Münchennel 2013-ban Bajnokok Ligáját nyerő Luiz Gustavót. Az immár brazil-német kettős állampolgárságú védekező középpályás 2007 óta játszik Németországban, és most könnyen lehet, hogy három év után elhagyja a Wolfsburgot. A 29 esztendős futballista a Hoffenheimben és a Bayernben is szerepelt korábban.Luiz Gustavót. Az immár brazil-német kettős állampolgárságú védekező középpályás 2007 óta játszik Németországban, és most könnyen lehet, hogy három év után elhagyja a Wolfsburgot. A 29 esztendős futballista a Hoffenheimben és a Bayernben is szerepelt korábban.

A hírek szerint a 41-szeres brazil válogatott labdarúgó a tavasszal szalagszakadást szenvedő – így a franciaországi Eb-ről is lemaradó – Claudio Marchisio helyetteseként érkezhet Torinóba. A 30 éves olasz válogatott játékos október közepéig biztosan nem léphet pályára. A Juventus egyelőre csak 3 millió euróért kölcsönvenné Luiz Gustavót, majd jövő nyáron opciós joga lenne a végső vételre, ami körülbelül még 20 millió euróba kerülne a torinói sztárcsapatnak.

A transzfer lebonyolításának fontos tényezője Joshua Guilavogui, akinek napokkal ezelőtt egy felkészülési mérkőzésen eltörött az egyik nyakcsigolyája. Hogy mennyit kell kihagynia a wolfsburgiak szintén védekező középpályás francia légiósának, egyelőre bizonytalan, így ez megnehezíti az olaszok dolgát.

Luiz Gustavónak 2018-ig van szerződése a „farkasokkal", de Németországban is biztosra veszik, hogy még idén nyáron távozik. Korábban egy esetleges kínai szerződés lehetősége is felvetődött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik