Juventus: argentin sztáredző válthatja Sarrit – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 13:52
null
Könnyen lehet, hogy Sarrinak a Lyon elleni BL-búcsút követően távoznia kell a Juvétól (Fotó: AFP)
A Juventus labdarúgócsapatának pénteki BL-búcsúját követően szinte azonnal megkezdődtek a találgatások az olasz sajtóban arról, ki válthatja a torinóiak kispadján a csapat vezetőedzőjét, Maurizio Sarrit.

 

A Juventus ugyan 2–1-re megverte a Lyont a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének torinói visszavágóján, de mivel a tavaszi első meccsen 1–0-ra kikapott, így idegenben szerzett góljának köszönhetően a francia csapat jutott tovább. A Juve vezetőedzője, Maurizio Sarri a mérkőzés után a jövőjét érintő kérdésben úgy fogalmazott, a klubvezetőkre nézve tiszteletlenség egyetlen meccs eredménye miatt azt feltételezni, hogy máris váltást terveznek. Ráadásul alig két héttel ezelőtt történt, hogy Fabio Paratici sportigazgató kijelentette, nem kétséges, hogy Sarri marad a vezetőedző a következő idényre is.

Ezzel együtt a Football Italia most mégis arról ír, hogy a BL-búcsúval betelt a pohár a vezetőségnél, azok után, hogy a Napolival szemben az Olasz Kupa-döntőjét is elbukta ebben az idényben a csapat, ráadásul a bajnokságban is csak egyetlen ponttal előzte meg Sarri együttese a 2. helyen végző Intert.

A portál szerint a klub már fel is vette a kapcsolatot az egyik legfelkapottabb argentin edzővel, a legutóbb a Tottenhamnél dolgozó, a londoniakkal tavaly BL-döntőbe jutó Mauricio Pochettinóval – nem ő a vezetőség egyetlen jelöltje, de ő az első számú.

A Twitteren közben egymás után látnak napvilágot a hírek, miszerint a torinóiak már menesztették is a 61 éves szakembert. Állítólag a hivatalos megerősítésre sem kell már sokat várni.(Nem sokkal cikkünk megjelenése után a klub be is jelentette Sarri távozását.)

Andrea Agnelli elnök korábban Zinédine Ziadne-t szerette volna megnyerni a posztra, de miután a francia visszatért a Real Madridhoz, az ő szerződtetése most nem aktuális. A Sky Sport Italia és a La Gazzetta dello Sport Simone Inzaghit is a jelöltek között emlegeti, de miután az olasz edző kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést a Lazióval, valószínűleg marad Rómában.

A Football Italia szerint Pochettino mellett szólhat, hogy szabadon igazolható (amióta a Tottenham az ősszel menesztette), és mivel családi gyökerek is kötik Torinóhoz, feltételezhetően szívesen szerződne a Juventushoz.

Érdekesség, hogy a Juve előtt Sarri is Londonban dolgozott, ő a Chelsea-t irányította, mielőtt tavaly nyáron aláírt a torinóiakhoz.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–LYON (francia) 2–1 (1–1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zwayer (német)
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Danilo, 70.), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey, 61.), Rabiot – Bernardeschi (Dybala, 71.; Olivieri, 84.), Higuaín, C. Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Lyon: Lopes – Denayer (J. Andersen, 61.), Marcelo, Fernando Marcal – Bruno Guimaraes – Dubois (Tete, 91.), Caqueret, Aouar (Thiago Mendes, 91.), Cornet – Depay (Moussa Dembélé, 67.), Toko Ekambi (Reine-Adélaïde, 67.). Vezetőedző: Rudi Garcia
Gólszerző: C. Ronaldo (43., 60. – az elsőt 11-esből), ill. Depay (12. – 11-esből)

Továbbjutott: a Lyon, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik