Juve: 30-adszor fellebbeznek a 2006-os bajnoki cím miatt

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.01. 12:29
null
Andrea Agnelli elnök és a Juventus tovább folytatja a szélmalomharcot (Fotó: AFP)
Nem adja fel egykönnyen a Juventus: az olasz rekordbajnok harmincadik alkalommal fellebbezett annak érdekében, hogy a 2006-os olasz bajnoki címet elvegyék az utólag győztesnek kikiáltott Intertől.

A Juventus kérvényét eddig 29-szer – legutóbb augusztusban – dobták vissza az olasz sportági szövetségeket tömörítő CONI (vagyis az olasz olimpiai bizottság) illetékesei. Azt nem tudni, miben reménykednek a „zebrák”, de több olasz oldal, köztük a Football Italia szerint megerősítést nyert a tény, miszerint hétfőn újra benyújtották a fellebbezést.

A hír hallatán már nem nehéz kitalálni, milyen mérkőzés is jön a hétvégén a Serie A-ban: a Juventus az Interhez látogat vasárnap. Lesz feszültség…

Mint ismert, eredetileg a Juventus végzett az élen abban az idényben, ám a calciopoli néven elhíresült botrány (a Juventus és további csapatok egyes vezetői titkos telefonbeszélgetések során a számukra megfelelő játékvezetőket jelöltették ki a mérkőzésekre) miatt elvették tőlük a 2005–2006-os, valamint a 2004–2005-ös bajnoki címet, és száműzték őket a másodosztályba.

Tancredi Palmeri on Twitter

After seeing it rejected for 29 times, Juventus have filed the 30th appeal to see the 2006 title taken away from Inter. Last appeal was rejected back in August. Juventus filed the new one in the week bringing to the most heated Inter-Juventus of the decade. Foxy Old Lady.


 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT
21.00:
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Atlético Madrid (spanyol)
21.00: Juventus (olasz)–Bayer Leverkusen (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

OKTÓBER 6., VASÁRNAP

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

20.45:
Internazionale–Juventus (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik