nemzetisport.hu 2019.06.22 17:03 Frissítve: 2019.06.22 17:11

Juve: Sarri különleges tervet eszelt ki CR számára – sajtóhír

Néhány napja szinte minden olasz sportportál arról írt, Maurizio Sarri, a Juventus új vezetőedzője Görögországba utazott, hogy meglátogassa a nyaralását töltő Cristiano Ronaldót. Akkor még semmi konkrétumot nem lehetett tudni, most azonban kiderült, miért volt annyira fontos az a bizonyos személyes beszélgetés!

 

„Már korábban is edzhettem nagyszerű futballistákat, de Cristiano Ronaldo extra szintet képvisel köztük is, ő az a játékos, aki abszolút a világ legjobbja. Szinte minden rekordot megdöntött a labdarúgásban, de bízom abban, hogy segíteni tudok neki még néhány csúcs felállításában” – fogalmazott a portugál klasszissal kapcsolatban a sajtótájékoztatón Sarri.

És nagyon úgy tűnik, az olasz mester nem a levegőbe beszélt, hanem konkrét tervekkel érkezett, melyek közül a legnagyobb, hogy átalakítja Cristiano Ronaldo játékát.

A többek közt a La Stampa, a Corriere della Sera és a Gazzetta dello Sport által is megerősített hír szerint Sarri azt tervezi, hogy klasszikus csatárként, vagy ha úgy alakul, visszavont csatárként, de mindenképp középső támadóként játszatja majd CR-t.

Úgy tűnik, új feladat vár CR-re (Fotó: AFP)

Sarri a görögországi személyes beszélgetés során már meg is győzte erről Ronaldót, méghozzá azzal, hogy szerinte a portugál így képes lehet megdönteni Gonzalo Higuaín rekordját (amit pont Sarrival állított fel a Napolinál), és több mint 38 gólt szerezhet egy idény alatt az olasz élvonalban.

Sokatmondó részlet, hogy az olasz lapok ebben a taktikai húzásban már olyan biztosak, hogy át is keresztelték Ronaldót „CR9-re”, utalva ezzel arra, hogy a 34 éves klasszisra új feladat vár a kapu előtt.

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.