nemzetisport.hu 2019.06.22 17:03 Frissítve: 2019.06.22 17:11

Juve: Sarri különleges tervet eszelt ki CR számára – sajtóhír

Néhány napja szinte minden olasz sportportál arról írt, Maurizio Sarri, a Juventus új vezetőedzője Görögországba utazott, hogy meglátogassa a nyaralását töltő Cristiano Ronaldót. Akkor még semmi konkrétumot nem lehetett tudni, most azonban kiderült, miért volt annyira fontos az a bizonyos személyes beszélgetés!

 

„Már korábban is edzhettem nagyszerű futballistákat, de Cristiano Ronaldo extra szintet képvisel köztük is, ő az a játékos, aki abszolút a világ legjobbja. Szinte minden rekordot megdöntött a labdarúgásban, de bízom abban, hogy segíteni tudok neki még néhány csúcs felállításában” – fogalmazott a portugál klasszissal kapcsolatban a sajtótájékoztatón Sarri.

És nagyon úgy tűnik, az olasz mester nem a levegőbe beszélt, hanem konkrét tervekkel érkezett, melyek közül a legnagyobb, hogy átalakítja Cristiano Ronaldo játékát.

A többek közt a La Stampa, a Corriere della Sera és a Gazzetta dello Sport által is megerősített hír szerint Sarri azt tervezi, hogy klasszikus csatárként, vagy ha úgy alakul, visszavont csatárként, de mindenképp középső támadóként játszatja majd CR-t.

Úgy tűnik, új feladat vár CR-re (Fotó: AFP)

Sarri a görögországi személyes beszélgetés során már meg is győzte erről Ronaldót, méghozzá azzal, hogy szerinte a portugál így képes lehet megdönteni Gonzalo Higuaín rekordját (amit pont Sarrival állított fel a Napolinál), és több mint 38 gólt szerezhet egy idény alatt az olasz élvonalban.

Sokatmondó részlet, hogy az olasz lapok ebben a taktikai húzásban már olyan biztosak, hogy át is keresztelték Ronaldót „CR9-re”, utalva ezzel arra, hogy a 34 éves klasszisra új feladat vár a kapu előtt.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.

2020.02.09 14:59:10

Olasz labdarúgás B. L.

A Milan az első félidőben óriási fölényben játszva 2–0-ra vezetett, majd kijött a keretek közti különbség.