Juve: C. Ronaldo fenyegetőzött, most pert nyertek ellene

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.05. 14:11
Két év pereskedést követően a bíróság hivatalosan kimondta: nem Cristiano Ronaldónak és ügyvédeinek, hanem a Der Spiegelnek és a Football Leaksnek volt igaza.

Az ügy még 2017-ben kezdődött, mikor a Spiegel a Football Leaks információi alapján közölt egy cikket, melyben leírták, Cristiano Ronaldo adót csalt Spanyolországban, még a Real Madrid játékosaként.

Akkor Ronaldo azonnal követelte, hogy vegyenek le minden, az adócsalásával kapcsolatos cikket a weboldalról, és a továbbiakban se közöljenek róla semmilyen információt a Spiegelnél.

A portugál klasszis azzal fenyegetőzött, hogy 250 ezer eurós, azaz átszámolva 80 millió forintos kártérítést követel, ha újabb cikket lát magáról a Football Leaks miatt.

Nem Cristiano Ronaldónak adott igazat a bíróság (Fotó: AFP)
Nem Cristiano Ronaldónak adott igazat a bíróság (Fotó: AFP)

A fenyegetés akkor be is vált, a Der Spiegelnél leszedték az összes hírt, ám ezután bírósághoz fordultak, és a Marca beszámolója szerint a pert most meg is nyerték.

Érdekesség egyébként, hogy már 2017-ben sem tagadta Ronaldo, hogy adócsalást követett volna el, a problémája az volt, hogy a Football Leaks nem épp korrekt eszközökkel szerezte meg az adatokat, amelyből végül a cikk született.

Mint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo 2019 januárjában elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18.8 millió eurót (5.9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik