T. D. 2019.08.20 14:04 Frissítve: 2019.08.21 01:01

Juve: Beléptünk oda, ahol éltem. A fiam megkérdezte… – CR

A Cristiano Ronaldo pályafutását figyelemmel követők már régóta tudhatják, hogy kiemelkedő játéktudása mellett rengeteget adakozik – vélhetően köze van ennek ahhoz is, hogy ő maga is szegénységből és rossz körülmények közül tört ki a futballal. Manapság már nincsenek anyagi gondjai, ezért legnagyobb gyermeke meg is lepődött, amikor édesapja megmutatta neki, hol is élt hosszú évekkel ezelőtt.

Cristiano Ronaldo próbálja megtanítani a fiát arra, hogy csak a kemény munka hoz eredményt (Fotó: AFP)

 

A Juventus sztárja a portugál tévécsatornának, a TVI-nek nyilatkozott arról, mi történt akkor, amikor legjobb barátjával, Miguel Paixaóval és az ifjabb Cristiano Ronaldóval megtekintették azt a helyet, ahol gyerekként élt.

„Nagyon vártam már, hogy lássa, hol nőttem fel. Madeira szigetét és a Marques de Pombal-i házat (Cristiano Ronaldo lisszaboni lakása – a szerző) már ismerte. Szóval elmentünk a madeirai lakáshoz, és találkoztunk olyanokkal, akik már akkor is ott voltak, amikor én is ott éltem. Ez megindított, nem számítottam rájuk, egy kicsit megérintett.”

„Paixaóval és Cristianinhóval mentem, és végül beléptünk a szobába, ahol éltem. A fiam odafordult hozzám, és megkérdezte: »Apa, te itt laktál?«”

„Azt gondolják, ezen a világon minden könnyen jön. Az életminőség, a házak, az autók, a ruhák… Azt gondolják, hogy minden az ölükbe hullik. Éppen azt próbálom belenevelni a fiamba – még azzal is, amikor iskolai eseményeken veszek részt –, hogy ezek a dolgok nem járnak együtt pusztán azzal, hogy valaki tehetséges. Kemény munkával és akarattal viszont bármit elérhet, amit csak szeretne.”

2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.