M. D. 2020.05.03 22:20 Frissítve: 2020.05.03 22:46

Juve: a sportigazgató elárulta, valóban tárgyalnak a Barcával

Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatója megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a torinói labdarúgóklub tárgyalásokat folytat az FC Barcelonával Miralem Pjanic és Arthur Melo elcserélése ügyében. Az olasz egyesület elöljárója a Gianluigi Buffonnal, Giorgio Chiellinivel és Paulo Dybalával zajló szerződéshosszabbítási tárgyalásokra is kitért.

 

Miralem Pjanic megszerzése már évek óta foglalkoztatja az FC Barcelona vezetőit (Fotó: AFP)

 

A spanyol és az olasz sportsajtó az elmúlt napokban rendszeresen foglalkozott azzal, hogy az FC Barcelona szeretné elcserélni 23 éves brazil középpályását, Arthurt a Juventus 30 esztendős bosnyák karmesterére, Miralem Pjanicra, de hivatalos forrásból eddig senki sem erősítette meg a tárgyalások tényét. Fabio Paratici, a torinói klub sportigazgatója a Sky Italiának elmondta, hol tart jelenleg az ügy.

„Beszélgetünk a Barcával, ahogy több más európai topklubbal is, mert rendkívüli nyár elé nézünk – utalt Paratici arra, hogy a klubok a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés miatt minden bizonnyal kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a piacon ezen a nyáron. – Új ötletekre, csereügyletekre és más újdonságokra is gondolnunk kell a következő átigazolási időszakban.”

A két klub közti megbeszéléseken aligha lendít, hogy Arthur a múlt héten kijelentette, mindenképpen Barcelonában akar maradni. A katalán klub a kiszivárgott hírek alapján nem feltétlenül szeretné ezt, Pjanicra pedig – az AS beszámolója szerint – 2016-ban már Luis Enriquének is fájt a foga.

Paratici a Juventus több vezéregyénisége, Buffon, Chiellini és Dybala jövőjéről is beszélt.

„Buffon és Chiellini szerződéshosszabbítási tárgyalása a végső szakaszban jár, és Dybalával is egyeztetünk. Azon dolgozunk, hogy az ő megállapodását is megtoldjuk, szeretnénk még évekig a Juventusban tudni őt” – mondta a torinói klub sportigazgatója, hozzátéve, hogy a koronavírus-járvány a szerződéshosszabbításokkal kapcsolatos megbeszéléseket sem segítette.

2020.10.26 19:48:54

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Háromszor is előnyt szereztek a hazaiak, de a fővárosiak mindig egyenlítettek. Ibra megint lőtt kettőt.

2020.10.20 13:05:36

Olasz labdarúgás CS. M.

Az AC Milan korábbi menedzsere azt sajnálja leginkább, hogy sohasem edzette a svéd támadót.

2020.10.17 11:24:00

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Derby della Madonnina a koronavírus árnyékában: Lukaku lábában maradt az Inter győzelme a rangadón.

2020.10.02 22:47:23

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Kölcsönösen, opciósan, részletesen, cserésen, de két nagy dobást tartogat még a Juventus.

2020.10.03 14:33:00

Olasz labdarúgás MTI/B. D. K.

A 32 éves venezuelai védekező középpályás hazájában több mint 100-szoros válogatott.