M. D. 2020.05.18 05:58 Frissítve: 2020.05.18 08:19

Juve: 25 millió euró plusz két játékos a Barcelona védőjéért?

Meghökkentő átigazolási hírrel állt elő a barcelonai Sport napilap vasárnap délután: az újság beszámolója szerint a Juventus szóban megegyezett az FC Barcelonával abban, hogy 25 millió euróért, plusz Mattia De Sciglio és Miralem Pjanic játékjogáért cserébe átigazolja a katalánok portugál jobbhátvédjét, Nélson Semedót. A megállapodás tényét azóta több forrásból is cáfolták, azt ugyanakkor senki sem titkolja, hogy a két klub kapcsolatban áll egymással.

 

Ha Nélson Semedo (bordó mezben) a Juventusba is igazol, biztos, hogy nem ilyen áron (Fotó: AFP, archív)

 

Valószínűleg nagyon sokan fogadták kikerekedett szemekkel a Sport vasárnapi hírét, mely szerint a Juventus huszonöt millió euró mellett hajlandó odaadni Mattia De Scigliót és Miralem Pjanicot is az FC Barcelonának Nélson Semedóért cserébe. A katalán sportlap arra alapozta a Juve szempontjából gazdaságilag igencsak előnytelen üzletet, hogy a Barcánál 50 millió euróra becsülik a 26 éves portugál jobbhátvéd értékét.

Hozzátették, Semedo ügynöke, Jorge Mendes közel áll a megegyezéshez a Juventusszal, míg Pjanic és De Sciglio szóban már korábban elkötelezte magát a Barcához. És azt is megjegyezte a Sport, hogy a torinói klub által fizetendő 25 millió euró nagyon jól jönne a Barcának a Lautaro Martínez (Internazionale) megszerzéséért folytatott hadjáratban.

Hogy a Juve ebbe az üzletbe belemenne, az több okból kifolyólag is igen valószínűtlen – erről már a Sport hírére reagáló külföldi sajtóorgánumok, így a goal.com és a Football Italia számoltak be:

1. a Juventus nem különösebben érdeklődik Semedo iránt.
2. a Juve körülbelül 30-40 millió euróra taksálja Pjanicot, ellentétben a Sport számításaival, mely szerint De Sciglio és Pjanic ketten együtt(!) érnek 25-öt.
3. Gianluca Di Marzio, a Sky Italia transzferguruja vasárnap este úgy értesült, a Juventus csak és kizárólag Arthurért cserélné el a Barcelonával Pjanicot.

Azt ugyanakkor senki sem vitatja, hogy a spanyol és az olasz klub kapcsolatban áll egymással, mint ahogy az is valószínű, hogy Pjanic a „piacon van”, vagyis megfelelő (csere)ajánlat esetén a Juventus nem ragaszkodik a megtartásához.

A Sport hétfői címlapja
2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.