„Jó vásárt csináltunk a két brazillal”

Vágólapra másolva!
2009.12.17. 16:07
null
Secco szerint Diego (balról a második) és Felipe Melo (jobbról a második) bebizonyítja, hogy jó vásárt csináltak vele (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus sportigazgatója, Alessio Secco kitart azon álláspontja mellett, hogy a klub két nyári igazolása, Diego és Felipe Melo idővel bizonyítja, jó vásárt csináltak velük.

A „zebrák” a nyáron csaknem 50 millió eurót költöttek a brazil párosra, de egyelőre egyikük sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményt.

„A nyáron, illetve a jó szezonkezdés után sokan azt mondták, nagyszerűen igazoltunk, most meg ugyanazok azt hangoztatják, hogy hülyék voltunk…” – kezdte a sportigazgató.

Arra a kérdésre, hogy miért fizetett a klub a Werder Bremennek 24.5 millió eurót, Secco a következőt válaszolta: „Ez volt a szükséges összeg ahhoz, hogy megszerezzünk egy olyan nagy bajnokot, mint Diego.”

„A Real Madrid huszonnyolc milliót áldozott Xabi Alonsóért és harmincöt milliót Karim Benzemáért. Ezen adatok fényében megállapítható, hogy nem fizettünk túl sokat” – tette hozzá a 39 éves sportigazgató.

„Diego nagyszerű játékos. Az Aranylabda jelöltjei között volt, a Bayern München és egy másik nagy olasz klub is igazolni akarta” – folytatta Secco, aki ismét hozzátette, hogy egy pillanatig sem habozna, ha ugyanezt az összeget kellene kifizetnie a brazil irányítóért.

„Továbbra is biztos vagyok abban, hogy nagyszerű befektetést vittünk véghez. Tudtuk, hogy az Olaszországba érkezőkhöz hasonlóan ő is szembe kerül néhány nehézséggel az elején.”

A sportigazgató ezután kitért a másik nyári brazil igazolásra is, a 25 millió euróért szerződtett védekező középpályásra, Felipe Melóra, aki a napokban a nem túl megtisztelő Arany Szemetes díjat gyűjtötte be, amelyről a játékos azt mondta, azért kapta, mert a díj átadói firenzeiek, és nem voltak képesek feldolgozni távozását.

„Felipe a másik fő célpontunk volt az átigazolási politikánkban, és sikerült megszereznünk. Melo rendszeresen szerepel a brazil válogatottban, megnyerte a Konföderációs Kupát, amelyen a legjobb játékosok közé tartozott.”

„A Fiorentina nem akarta őt eladni. Az egyetlen módja, hogy megszerezzük, az volt, ha kifizetjük érte a huszonöt millió eurós kivásárlási összeget. Melo huszonhat éves, hatalmas lehetőségek rejlenek benne, és hogy egészen pontosak legyünk, mindössze tizennyolc és fél millióba került, hiszen az átigazolás keretében került a firenzeiekhez Marco Marchionni és Cristiano Zanetti, akik már nem szerepeltek a klub további elképzeléseiben” – tette hozzá Secco.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik