Jelentősen átalakul az Udinese stadionja

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 17:42
null
Így néz majd ki belülről az átalakított stadion (Fotók: udinese.it)
Címkék
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Udinese elnöke bejelentette, hogy készen állnak a tervek stadionjuk felújítására. A jelentős átalakítás előtt álló Stadio Friuli Giampaolo Pozzo reményei szerint a 2013–2014-es idény kezdetére már új állapotában fogadhatja a szurkolókat.

 

Így néz ki most (Fotó: Action Images)
Így néz ki most (Fotó: Action Images)

A Friuli igen messze áll attól, hogy a legjobb olasz stadionok egyikének nevezhessük. Lelátói nagyon távol vannak a pályától, és a stadion háromnegyede nincs befedve, ami különösen azért nagy probléma, mert Udine és környéke Olaszország esősebb vidékei közé tartozik.

„Reményeink szerint az átalakítási munkálatok már a nyáron megkezdődhetnek, és a 2013–2014-es szezon kezdetére be is fejeződnek – nyilatkozta Giampaolo Pozzo. – Polgármesterünk, Furio Honsell mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb nekikezdhessünk a felújításnak."

Az Udinese stadionjába elvileg mintegy 42 ezren férnének be, ám napjainkban legfeljebb csak 30 900 embert engednek be a mérkőzésekre. Az átalakítás után – a tervek szerint – 22 ezer főt tud majd befogadni, ez azonban nem jelent problémát, mivel általában félig sem telik meg a Friuli, amelyben még a nagy rangadókon sem igen van telt ház.

 

AZ ÁTALAKÍTOTT FRIULI LÁTVÁNYTERVEI

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik