Conte jubileumát döntetlennel „ünnepelte” a Juventus

Vágólapra másolva!
2013.09.14. 17:59
null
Carlos Tévez (balra) újra hasznosan játszott, de ezúttal nem tudott gólt rúgni (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 3. fordulójának rangadóján az Internazionale hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Juventusszal. A végig kiegyenlített mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést a 73. percben Mauro Icardi góljával, erre két perccel később Arturo Vidal válaszolt. A két együttes így továbbra is veretlen, az Inter pedig továbbra is megelőzi a tabellán a bajnoki címvédő torinóiakat.

 

ELSŐ FÉLIDŐ

A mérkőzés első tíz percében nem esett egymásnak a két együttes, kiegyenlített volt a játék képe, ez egyébként az egész első félidőről elmondható volt. Az első lehetőségre a 13. percig kellett várniuk a nézőknek, Guarín bal oldali szögletét követően Nagatomo lövését kellett Buffonnak hárítania.

Pár perccel később Vidal esett el az ellenfél tizenhatosán belül, de nem kapott büntetőt a Juventus, mert a játékvezető szerint a chilei játékos kézzel ért a labdába. A 32. percben Pirlo gyönyörű indítását követően Pogba került helyzetbe, de nem tudta már irányítani a labdát, így Handanovic könnyedén tudta fogni a francia válogatott játékos kísérletét.

A félidő hátralévő perceiben még az Inter előtt adódott lehetőség: a villámgyorsan végigvitt kontra végén Taider lőtt kapura négy méterről, Buffon azonban védett. A játékosok így gól nélküli állásnál mehettek 15 perces pihenőjükre.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A második játékrész is hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, nem tudták feltörni egymás védelmét a csapatok. Az első nagyobb lehetőség az 58. percben adódott, méghozzá a Juventus előtt, de Vidal hat méterről nem tudta eltalálni a kaput.

Már-már úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen akkor sem fog gól születni, ha reggelig játsszanak a felek, de a 73. percben megtört a jég: Chiellini veszítette el a labdát a középpályán, Álvarez kiugratta Mauro Icardit, aki kilenc méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 1–0

Két perccel később viszont már jött is a válasz, Kwadwo Asamoah harcolt nagyot a bal oldalon két védővel, középre tett labdáját Vidal vágta be a bal alsó sarokba egy igazítást követően – nagyon lemaradtak róla a hazai védők… 1–1

A mérkőzés hátralévő részében már nem változott az eredmény, így Antonio Conte nem tudott nyerni, pedig jeles alkalom volt a mai: edzőként az Inter elleni meccsen irányította 100. alkalommal a Juventust.

A két csapat továbbra is veretlen, de már nem százszázalékos, az Inter pedig riválisa előtt tudott maradni a tabellán.

OLASZORSZÁG, SERIE A
3. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK

Internazionale–Juventus 11
INTERNAZIONALE: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan – Guarín, Taider (Mauro Icardi, 68.) – Jonathan, Cambiasso, Nagatomo – Álvarez (Kovacic, 81.) – Palcio. Vezetőedző: Walter Mazzarri
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucchi, Chiellini – Lichtsteiner (Isla, a szünetben), Vidal, Pogba, K. Asamoah – Pirlo (Padoin, 87.) – Tévez, Vucsinics (Quaqliarella, 72.). Vezetőedző: Antonio Conte
Gólszerző: Mauro Icardi (73.), ill. Vidal (75.)

20.45: Napoli–Atalanta
20.45: Torino–Milan (Tv: Sport Klub)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Internazionale3216–1+57
2. Juventus3216–2+47
3. Napoli227–2+56
4. Roma225–0+56
5. Fiorentina226–3+36
6. Livorno2114–3+13
6. Milan2114–3+13
6. Udinese2114–3+13
9. Atalanta2113–2+13
10. Torino2112–20 3
11. Cagliari2113–4–13
12. Lazio2113–5–23
13. Verona2112–4–23
14. Sampdoria2112–3–11
15. Chievo2112–4–21
16. Parma2111–3–21
17. Bologna2112–5–31
18. Genoa222–6–40
19. Catania221–5–40
20. Sassuolo221–6–50

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: véget ért a mérkőzés!

Két perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Tévez beadását követően Vidal fejelt hat méterről kapura, Handanovic nagyot mentett, az ismétlést Isla az oldalhálóba püfölte három méterről.

87. perc: Pirlo le, Padion be.

81. perc: Álvarez le, Kovacic be.

78. perc: Pogba átlövési kísérletét fogta Handanovic, nem volt nehéz dolga a középre tartó labdával.

76. perc: Tévez lőtt ballal kapura 16 méterről, Handanovic nagy bravúrral mentett a bal alsó saroknál.

75. perc: egyenlített a Juventus! Kwadwo Asamoah tört be két védővel a nyakán a tizenhatoson belülre a bal oldalról, középre tett labdáját pedig Vidal lőtte be a bal alsó sarokba egy igazítást követően. 1–1

73. perc: vezet az Inter! Chiellini veszítette el a labdát a félpályánál, Álvarez vette el tőle, majd kiugratta Mauro Icardit, aki kilenc méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 1–0

72. perc: Vucsinics le, Quaqliarella be.

70. perc: Campagnaro indítását követően Guarín került helyzetbe az ötösnél, de Chiellini az utolsó utáni pillanatban menteni tudott.

68. perc: Taider le, Mauro Icardi be.

68. perc: Taider lőtt a jobb alsó sarok mellé, Buffon rajta volt a labdán, ha kapura megy, akkor minden bizonnyal hárít.

66. perc: Guarín lőtte be középre élesen a labdát, amely lecsúszott a lábáról, így pedig kis híján a jobb felső sarokban kötött ki.

62. perc:Ranocchia pedig Pogba feltartásáért kapott sárga lapot.

61. perc: Vidal kapott sárga lapot Cambiasso visszahúzásáért.

58. perc: Tévez passzát követően Vidal kissé kisodródott a tizenhatoson belül, majd hat méterről leadott ballábas lökete keresztben elhúzott Handanovic kapuja előtt, nagy lehetőség volt!

58. perc: Taider bal oldali beadása Buffot leszámítva senkinek sem volt jó.

55. perc: Pirlo lőtte ki a stadionból a labdát, mintegy 28 méterre a kaputól leadott próbálkozását követően.

53. perc: Vucsinics vette célba a bal felső sarkot Tévez passzát követően, de az sem számított volna ha betalál, mert a játékvezető les miatt félbeszakította az akciót.

52. perc: Cambiasso bal oldali beadását követően Palacio fejelt kapura 14 méterről, a labda ezen az oldalon is középre ment, Buffon könnyűszerrel védett.

51. perc: kissé váratlanul Chiellini került lövőhelyzetbe egy cselt követően, Handanovic azonban könnyedén fogta a középre tartó labdát.

51. perc: Nagatomo bal oldali beadása Buffon kezei között landolt.

A szünetben cserélt egyet a Juventus: Lichtsteiner helyére Mauricio Isla állt be.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45. perc: véget ért az első félidő!

42. perc: villámgyors kontra végén Taider vette célba a jobb alsó sarkot négy méterről,Buffon azonban jól zárta a szöget, így az Inter jöhetett szöglettel, amiből nem alakult ki veszély.

Az Inter legutóbb a 2009–2010-es szezonban tudta hazai pályáén legyőzni a Juventust bajnoki mérkőzésen, abban a szezonba bajnok is lett a milánói együttes.

40. perc: Guarín készülődött rá nagyon, hogy elvégezzen egy távoli szabadrúgást, amit végül belelőtt a sorfalba.

37. perc: Palacio jobb oldali beadását Lichtsteiner fejelte ki szögletre, a sarokrúgásból végül nem lett semmi, illetve igen, de Juan fejese nem volt veszélyes a kapura.

33. perc: Lichtsteiner rúgott oda újra Álvareznek, de megúszta a sárga lapos figyelmeztetést.

32. perc: nagy helyzet! Pirlo emelt Pogba elé remek ütemben, a francia válogatott játékos azonban két méterről nem tudott betalálni, Handanovic remekül zárta a szöget a jobb alsó saroknál.

29. perc: Vucsinics, majd Tévez pörgette tovább a labdát sarokkal, de végül sikerült a hazai védőknek tisztázniuk Vidal elől a tizenhatoson belül.

25. perc: Pirlo szabadrúgása vágódott a sorfalról szögletre, a sarokrúgást követően kirúgást ítélt a játékvezető, pedig Ranocchia fejéről került a labda az alapvonalon túlra.

21. perc: Nagatomo lőtt jobb külsővel a kapu fölé méterekkel egyéni akciója végén 26 méterről.

18. perc: Pirlo indítását követően Vidal terült el Taider mellett a tizenhatoson belül, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást kezezésért.

17. perc:Lichtsteiner kapott sárga lapot, amiért hátulról buktatta Álvarezt.

16. perc: Pirlo szabadrúgását követően Handanovic öklözte ki a mezőnybe a labdát.

15. perc: Campagnaro kapta a mérkőzés első sárga lapját, csúnyán rácsúszott Tévez lábára hátulról.

13. perc: Guarín bal oldali szögletét követően Nagatomo lövését fogta nagy bravúrral Buffon a jobb alsó saroknál.

A Juventus a legutóbbi 33, idegenben lejátszott bajnoki mérkőzései közül csupán egyetlen találkozón kapott egynél több gólt.

Keresik egymáson a fogást a csapatok egyelőre, nem forogtak veszélyben a kapuk az elmúlt percekben.

5. perc:
Paul Pogba bal oldali beadását Samir Handanovic szedte össze középen.

2. perc: Egy hosszú indítás után Campagnaro mentett nagyot Tévez elől.

1. perc: A hazaiak kezdték az összecsapást. A játékvezető Daniele Orsato.

Az Interben kezd Taider, Kovacic és Milito ugyanakkor csak a kispadon kapott helyet, a Juvénél ezúttal is Tévez és Vucsinics rohamoz elöl. Eltiltott nincs.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az Inter–Juventus mérkőzés a Serie A 3. fordulójából!

Mindkét alakulat két győzelemmel rajtolt a 2013–2014-es bajnokságban, az Inter még gólt sem kapott, ellenben ötöt lőtt, a Juve pedig két nagyon veszélyes ellenfélen, a Sampdorián és a Lazión jutott túl. Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik