Inter: Mancini váltja Mazzarrit a kispadon - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 17:40
null
Az Inter szurkolói szívesen látnák viszont a BL-ben csapatukat Mancinivel (Fotó: Reuters, archív)
Az Internazionale péntek kora este hivatalosan is bejelentette, hogy Roberto Mancini az új vezetőedzője a délután elbocsátott Walter Mazzarri helyén.

Az olasz sajtóban délelőtt futótűzként terjedt el a hír, miszerint Erick Thohir, az Inter elnöke az éjszaka folyamán megegyezett Mancinivel két és fél éves szerződéséről – a klub bejelentése a szerződés időtartamát nem taglalta.

A klub délután hivatalosan is bejelentette, hogy Mazzarri távozik, s hozzátette, a pénteki edzést Giuseppe Baresi tartja meg. A Sky Sports Italia szombatra várta Mancini szerződtetésének bejelentését, de a klub már péntek este lépett. A bemutatkozó sajtótájékoztató viszont szombaton lesz, 13 órakor.

„Nehéz döntést kellett meghoznunk, de megváltunk Walter Mazzarritól, aki fáradhatatlanul és önzetlenül dolgozott a klub felvirágoztatásáért – írta Thohir a közleményben. – A célunk, hogy visszaszerezzük az Inter méltó helyét az olasz futballban, és Roberto Mancini nemzetközi tapasztalatai ehhez hozzásegíthetnek minket."

Mancini 2004 és 2008 között irányította már az Intert, három bajnoki címet és két Olasz Kupát nyert a fekete-kékekkel. Visszatérése után az első mérkőzése november 23-án a Milan elleni városi derbi lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik