Inter: Mancini Olaszországba vinné Van Persie-t a nyáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 12:08
null
Van Persie itt még Mancini csapata ellen örült…<br /> (Fotó: Twitter)
Az angol Telegraph értesülései szerint Roberto Mancini, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője megpróbálja Olaszországba csábítani Robin van Persie-t a Manchester United csatárát.

Mancini még a Manchester City menedzsereként igazolta volna át 2012-ben a holland támadót, aki akkor azonban végül a nagy rivális Unitednél kötött ki. Az olasz szakember most újra próbálkozna, de nem a télen, csak a nyáron, amikor csupán egy év marad hátra Van Persie szerződéséből, amelyben van egy olyan záradék, melynek értelmében 10 millió font hűségbónusz jár neki, ha kitölti négyéves kontraktusát.

A United dönthet úgy, hogy meghosszabbítja a megállapodást, és tovább fizeti RvP 250 ezer fontos heti fizetését, de a támadó igencsak sérülékeny, és a formája sem meggyőző. Az Arsenal legyőzése alkalmával mindössze 13-szor ért labdába, és csak három gólt szerzett, amióta Louis van Gaal a „vörös ördögök” menedzsere.

2013-ban Mancini azzal indokolta a bajnoki címért folytatott versenyben való elbukást, hogy a szezon elején Van Persie az MU-hoz került. Az olasznak akkor az állásába került a kudarc (a holland 26 góllal segítette riválisát), ezért most újra megszerezné a csatárt.

A manchesteriek két évvel ezelőtt 24 millió fontot fizettek ki Van Persie-ért, akiért az Inter most tízmillió fontot ajánlana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik