T. I. 2020.03.25 09:39 Frissítve: 2020.03.25 14:45

Inter: a légiósok elhagyhatják a koronavírus miatti karantént

Az Internazionale engedélyezte nem olasz játékosai számára, hogy elhagyják a koronavírus-fertőzés magas esélye miatt kialakított karantént és hazatérjenek, igaz, az önkéntes izolációt továbbra is vállalniuk kell. Az Inter a Juventus példáján buzdulhatott fel, a torinói csapat különengedéllyel már több labdarúgójának, így például Gonzalo Higuaínnak is jóváhagyta a hazautazást.

Marcelo Brozovic elsőként utazhatott haza az Inter-játékosok közül (Fotó: AFP)

 

A Marca beszámolója szerint az elsők között hagyta el Olaszországot Marcelo Brozovic. A horvát válogatott középpályás a földrengés sújtotta Zágrábba ment, hogy családjával lehessen, illetve megpróbáljon segíteni a károk enyhítésében.

Mindez azt is jelenti, hogy az Internél úgy számolnak, még jó ideig nem térhetnek vissza a közös edzésekhez.

A csapat kapusa, Samir Handanovic már szintén Szlovéniában van. A két uruguayi légiós, Diego Godín és Matías Vecino hazaútját szintén szervezik, ám jelen körülmények között nem a legegyszerűbb eljutni Olaszországból Dél-Amerikába, a legtöbb ország ugyanis lezárta a határait a koronavírus első európai gócpontjának számító olaszok (és az onnan érkezők) elől.  

A Juventus szerdán teljesen véget vet a csapat karanténjának – itt volt az első Serie A-s fertőzött, Daniele Rugani. Blaise Matuidin és Paulo Dybalán kívül másnál nem jelentkezett a betegség, és pozitív teszteredménye sem lett. Az önkéntes izoláció természetesen továbbra is vonatkozik minden futballistára.  

Ugyanakkor az olasz sportélet még messze nem lélegezhet fel: az Atalanta kapusáról, Marco Sportiellóról például a héten derült ki, hogy szintén megfertőződött.

Az Inter példájával ellentétben a Napoli a honlapján megjelentek szerint már ma, azaz szerdán újra edzésbe állna, a Cagliari és a Lazio pedig szintén hasonlót tervez. Az olasz labdarúgók szakszervezete ugyanakkor több fórumon is jelezte, jelen helyzetben felháborítónak találja a klubok hozzáállását, és mindent elkövet, hogy a játékosokat ne tegyék ki újabb, indokolatlan veszélyeknek. 

2020.08.08 19:58:17

Olasz labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy trófea, vereség, győzelem kapcsán nagyon fontos, hogy milyen kontextusban vizsgáljuk.

2020.08.06 23:31:31

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Milánóban egymás sarkát tapossák az ügynökök, Raiola két szerződésen dolgozik, de Mendes is sokat keres majd.

2020.08.04 22:28:43

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ebből kijön egy félelmetes, az ellenfélben ijedséget keltő rendszer, amelyről még Pep Guardiola is csak annyit tudott mondani: »Az Atalanta ellen játszani olyan, mintha fogorvoshoz menne az ember...«.

2020.08.02 09:24:37

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Portré és elemzés a Lazio évtizedes rekordokat ostromló, légiósként többször is megbukó gólvágójáról.

2020.08.01 14:36:13

Olasz labdarúgás K. T. I.

A milánóiak már az 50. másodpercben megszerezték a vezetést. Az Atalantának minden kifelé pattant.