Higuaín-ügy: a Napoli és a Juve is cáfolja, hogy tárgyalnának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 20:18
null
A Napoli és a Juventus is cáfolja, hogy tárgyalnának Higuaín átigazolásáról (Fotó: Action Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus és Napoli képviselője egyaránt tagadta, hogy a klubok tárgyalnának Gonzalo Higuaín átigazolásáról.

 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az előző idényben 35 bajnoki mérkőzésen 36 gólt szerző argentin támadó megegyezett a torinóiakkal, akik viszont vonakodnak megadni a 94 millió eurós kivásárlási árat, ezért játékosok bevonásával csökkentenék ezt az összeget.

A Napoli cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatna Higuaínról a Juventusszal, sőt a „zebrák” is megerősítették, hogy nincs erről szó.

„Sohasem volt tárgyalás a két klub között. A »zebrák« sohasem mutattak érdeklődést aziránt, hogy kifizessék a kivásárlási záradékot, ahogyan mi sem kértük őket erre. Megkérdeztem Marottát, hogy tényleg ki akarják-e fizetni ezt az összeget, erre azt felelte, hogy sohasem állt szándékukban ezt tenni” – mondta Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke, aki szerint az újságíróknak bocsánatot kellene kérniük a szurkolóktól.

„Ez a rengeteg hülyeség, amivel el akarják adni az újságot, árt a szurkolóknak, bocsánatot kellenek kérniük tőlük.”

A Napoli elnöke szerint a kivásárlási záradék megvédi a klubot, és minél magasabb ez az összeg, annál többet kell fizetnie annak, aki el akarja őt vinni a csapattól. Ezt a 94 milliót ugyanakkor senki sem ajánlotta fel a támadóért.

„Valóban nincs tárgyalás Higuaínról. De Laurentiis azt mondta, hogy nem fizetjük ki a kivásárlási záradékot? Azt mondanám, hogy igen, erről van szó. Nem tárgyalunk a Napolival Higuaínról – mondta a Juventus részéről Giuseppe Marotta ügyvezető igazgató, aki hozzátette: – Hogy Higuaín az eladását kérte? Kérdezzék erről a Napolit. Hogy pótoljuk-e Álvaro Moratát? Igen, ezt tesszük majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik