Gomez? Korunk hőse! Cavani? Fut a pénz után!

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 22:00
null
Mario Gomez, aki nem ugrott vadul az eurómilliók után (Fotó: Action Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A az átigazolások szerelmese, ezt tudtuk már korábban is, és az is bizonyos egy ideje, hogy a liga Rómeó és Júliája az FC Parma, amely száznál is több igazolást csap nyaranta. A transzferőrült kis klub az elmúlt héten sem tétlenkedett, három játékost vett, 21-től megszabadult, de az Internél és a Milannál is zajlottak az események – miközben a Fiorentina, Napoli kettős nyara sem az a kimondott dögunalom.

 

A Sampdoriával üzletelt az elmúlt napokban az AC MILAN, amely megvette onnan a hasznos középpályást, Andrea Polit, és elengedte Genovába a télen megvett lengyel középső védőt, Bartosz Salamont. Természetesen összefügg egymással a két ügy, és mi sem nyilvánvalóbb, hogy csak a fele játékjogok cserélődtek: a milánóiak hárommillió eurót fizettek, közel feleennyit kaptak. Alighanem a Milan járt jobban, mert a válogatott Poli remek futballista, a Napoli, a Juventus és a Chelsea is érdeklődött iránta. A Milan először 2011-ben tárgyalt róla, de akkor éppen az Interhez került kölcsönbe Poli, később be nem váltott vételi opcióval. Egyébként szerződése jövőre lejárt volna a Samppal, ezért is adhatták el, hamarosan a hírek szerint az elmúlt idényben berobbant spanyol Pedro Obiang követheti, akit Polinál is értékesebbnek tartanak.

Ha Milan, akkor Robinho-kérdés: nos, a (talán hat-nyolcmillióról szóló) tárgyalások megrekedtek a Santosszal, kinézett helyettesével, Adem Ljajiccsal így szintén. A CSZKA Moszkva viszont a közeli jövőben eladná az olaszoknak Honda Keiszukét, már csak azért is, mert a japán támadó középpályásnak a télen kifut a kontraktusa. Jó hír a Milan-drukkereknek, hogy a neves ügynök, Ernesto Bronzetti szerint Adriano Galliani alelnök tartogat még pár hatalmas meglepetést erre a nyárra. Talán a Manchester United által is hívott Antonio Candreva vagy a tízmillió fölött eladandó, szintén MU-célpont Davide Astori lesznek az első sztárfecskék?

Belehomorított a JUVENTUS is, ahová szintén érkezett egy játékos a Sampdoriától, mégpedig a középcsatár Simone Zaza, de csak elméletileg, mert üstöllést továbbadták felét a Sassuolónak. Nem is akárhogyan, mert 3.5 millióért vették meg teljes játékjogát, annak felét 2.5-ért adták tova, és a következő idényt az újoncnál kezdi el. A jövő embere Zaza, a jövő erősítése, ellenben nagyon is a jelené Angelo Ogbonna, a Torinótól 13 millióért érkezett (az összeg még kétmillióval nőhet) védő. A középen és bal oldalt is bevethető olasz-nigériai 2018-ig írt alá, és évek óta várjuk már, hogy egy nagyobb csapathoz igazoljon a „bikáktól”.

Természetesen itt is minden mindennel összefügg: a juvésok az Ogbonna-ügybe bevonták Ciro Immobilét, aki félig az övék, félig a Genoáé volt, de a teljes megvételt követően immáron a városi riválissal közösen bírják játékjogát; a Samphoz pedig Manolo Gabbiadini fele került, 5.5 millióért (ő speciel a nyáron a Bolognától érkezett vissza kölcsönbe, de az Atalantától kellett kivásárolni másik felét, amit azonnal tovább is adtak Sampdoriának). Olasz futball, én így szeretlek…

Emanuele Giaccherini hamarosan mindenestől a Sunderlandé lehet, körülbelül nyolcmillió euróért, Mauricio Isla fele fele ennyiért lehet az Interé, mellette Fabio Quagliarella, Mirko Vucsinics és Alessandro Matri is elkerülhet a „zebráktól”. Arturo Vidalért azonban hiába adott volna 36 milliót a Real Madrid, a chilei köszönte szépen a megtisztelő hívást, de inkább marad. Pedig éppen általa szerzett volna pénzt a klub Sztevan Joveticsre, akiért a Fiorentina 30 milliót kér.

„Túl drága ő a Juventusnak” – mondott le róla szomorúan Antonio Conte. „Nincs is szükségünk rá” – vélekedett Joveticsről a Juve sportigazgatója, Giuseppe Marotta, aki ezt megelőzően hetekig tárgyalt róla, majd kijelentette, hogy Jovetics megszerzése eleve utópia volt, nincs is rá szükségük, noha akadna megvételére pénzük. Ki hinné, hogy a napfényes Itáliában is savanyú olykor a szőlő…

TRANSZFERHISTÓRIA
TÍZ ÉVE TÖRTÉNT

Hogy múlik, csendesen… Éppen tíz éve annak, hogy a ghánai futógép, Stephen Appiah a Juventushoz igazolt a Parmától, mégpedig nyolcmillió euróért, egy sérülésnek és a találékonyságnak köszönhető elképesztő ügylet keretei között (erről bővebben ITT olvashat). Nem tűnt ez akkor rossz vételnek, az erőközéppályások fénykorukat élték a Serie A-ban. Jó 50 mérkőzés után mégis eladták a Fenerbahcének, ugyanannyiért, amennyiért vették. Két jó ottani idény után gyakorlatilag véget ért azonban Appiah karrierjének érdemi része. Felbontotta szerződését, megfordult a Bolognában és a Cesenában, ott volt a 2010-es világbajnokságon, de mióta 2012-ben elengedte a Vojvodina, nincs csapata. Pedig még mindig csak 32 éves.

Appiah nem bánt kesztyűs kézzel Francisco Farinósszal sem (Fotó: Action Images)
Appiah nem bánt kesztyűs kézzel Francisco Farinósszal sem (Fotó: Action Images)

Ha nem a Juventus, akkor a Manchester City viszi el a FIORENTINA ékét, Joveticset, akivel az angolok már meg is egyeztek, sőt, a hírek szerint hétfőn már át is esett az orvosi vizsgálatokon. Sovány vigasz a „lilák” szurkolóinak, hogy a Citytől Pablo Zabaleta érkezhet – remek hír viszont, hogy a Bayerntől hozzájuk igazolt Mario Gomez.

Mégpedig nem mindennapi körülmények között: megtehette volna, hogy elüldögél a Bayern kispadján euró milliókért, vagy a felcsap a Napolihoz Edinson Cavani-helyettesnek másfélszer annyi pénzért, mint amennyit Firenzében keres (no, az sem kevés, évi 4.5 millió), esetleg átugrik Angliába, mert onnan is csábítgatták, de végül is tartotta magát a Fiorentinával kötött egyezséghez. A világ legszebb városát nem adta tehát semmiért, nem ugrott vadul az eurómilliók után, nem váltogatta naponta véleményét – nem mindennapi teljesítmény ez korunk labdarúgásában!

„A Bayernnek sok támadója van, ráadásul Pep Guardiola a Mario Götze-típusú játékosokat kedveli. A futballt tekintve Olaszország még mindig egy álomország, a Fiorentina pedig biztosan nem rossz döntés” – adott igazat Gomeznek maga Franz Beckenbauer; és a támadónak maga Guardiola is azt tanácsolta, hogy a Fiorentinához írjon alá, mert ott támadófutballt játszanak. Bátor döntés volt ez Gomeztől, még ha nem is kockázat nélküli.

A sokak által kívánt Ljajics közel a hosszabbításhoz, új szerződése 15 milliós kivásárlási díjat szab majd meg, és azt már a Palermo elnöke is elismerte, hogy a szlovén karmester, Josip Ilicic tízmillió euróért a Fiorentina alkalmazottja lett.

Egyébként a Jovetics-ügyet leszámítva meglehetősen jól kijött eddig a nyári igazolásokból a klub, Luca Toni, Mohamed Sissoko, Alessio Cerci, Felipe Dias vagy Haris Seferovic távozása nem tragédia; ellenben érkezett borzasztóan kedvezményes áron, ötmillióért a kolumbiai jobb oldali mindenes, Juan Cuadrado, ingyen a spanyol balbekk, Marcos Alonso, a veterán, már 36 esztendős, de Milanból történt kilakoltatása miatt bizonyítási vággyal telt Massimo Ambrosini, valamint a szintén nem tini, de még jó karban és korban lévő spanyol szélső, Joaquín. Szert tett a klub egy rutinos kapusra is: Gustavo Munúa a Levantétől érkezett, pénzmozgás nélkül.

Mellettük olyan ígéretes légiósok költöztek Firenzébe, mint az Anderlechttől elhappolt szélső, Olekszandr Jakovenko vagy a montenegrói játékmester, a Torinót odahagyó Marko Bakics. Pontosabban ő közös bérleményből lett külön bejáratú, akárcsak Nenad Tomovics, akit 1.65 millióért szereztek meg végleg a Genoától.

A kölcsönből visszatértek közül a 12 millióért megszerzett Juan Vargas, a támadó középpályás Rubén Olivera vagy a sokszoros olasz válogatott bekk, Mattia Cassani ragadhat meg a keretben, nem kis gond azonban, hogy az addigi első számú kapus, Emiliano Viviano visszatért a Palermóhoz vendégjátékából. Az is lehet, hogy hamarosan visszafelé is megteszi ezt az utat, ha nem, a bázeli Yann Sommer vagy a citysta Costel Pantilimon lesz utóda.

TRANSZFERHISTÓRIA
HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT

Éppen húsz éve, 1993-ban igazolt nagy reményekkel a Reggianához az IFK Göteborgtól Johnny Ekström, az 1965-ös születésű svéd támadó. Korábban a Bayern Münchenben szerzett magának világhírnevet. A Bundesliga-frizura egyik zászlóshajója a Reggianában olyan kiválóságok mellett csatárkodott, mint a portugál zseni, Paulo Futre, a román Dorin Mateut vagy a később a Juventusban befutott Michele Padovano, de nem sokáig élvezte a Serie A-t. Már azon a télen őrült körforgásba kezdett, 1997-ig a Real Betisben, a Dynamo Dresdenben, az Eintracht Frankfurtban és az IFK-ban is megfordult, mielőtt vissza nem vonult. „Il Ciclone” 47-szeres válogatott volt.

A vén Ekström, Bundesliga-séró nélkül, PSG-s védők között (Fotó: Action Images)
A vén Ekström, Bundesliga-séró nélkül, PSG-s védők között (Fotó: Action Images)


A NAPOLI Joveticse Edinson Cavani, aki már szintén átesett az orvosi vizsgálatokon, csak éppen ő Párizsban, és már alá is írt a PSG-hez. Érdekesség, hogy a nagy Diego Maradona és a szintén nagy Piedone óta nem kedveltek senkit sem úgy a városban, mint őt, mindenki a tenyerén hordozta, mégis menni akart.

„Cavanit csakis a pénz érdekli, ezért igazol Párizsba” – fejezte ki csalódottságát a Cavani megtartása érdekében a csatárnak 6 millió euró fölötti fizetést ajánló exelnöke, Aurelio De Laurentiis. Cavani a PSG-nél tízmillió körül keres majd, nekünk, átlagembereknek ez is éppen olyan felfoghatatlan magasság.

Nem fog sokáig pihenni az érte kapott 64 millió euró Nápolyban, hiszen a római karmester, Erik Lamela csaknem feleennyibe kerülne, a portói Jackson Martínez dettó, a brazil Leandro Damiaóért 25 milliót követel az Internacional (18-at ajánlottak érte a nápolyiak, annyiért nem jöhet). Edin Dzekóval nem tűnik rossz ideának Cavanit pótolni, de ő sem olcsójános, olasz források szerint kikiáltási ára 28 millió euró. A Liverpooltól Luis Suárez megszerzése is felvetődött, de hát ő közel annyiért mozdítható, mint Cavani. Akinek eladása oldalvizén Marco Verratti Nápolyba kerülhet, de ha már középpálya: a déliek beszálltak a Candreva- és az Esteban Granero-ügyletbe is, a védelmet pedig a madridi Raul Albiollal erősítenék tovább (utóbbi megszerzését a talján sajtó kész tényként kezeli).

Egyébként akadtak már eddig is szép számmal távozók, bár Hugo Campagnaro, Leandro Rinaudo, Rolando, Daniele Mannini, Luca Cigarini, Omar el-Kadduri vagy Ignacio Fideleff elengedése nem rengeti meg a Stadio San Paolo alapjait.

Annál impozánsabb az érkezők névsora: a José Mourinho-kedvenc José María Callejónért adott 9.5 millió ugyan lutrinak tűnik, de a belga szélső, Dries Mertens az elmúlt idényben 20 gólt és 25 gólpasszt osztott ki a PSV színeiben, az Udinese ballábasa, Pablo Armero is kimondottan kedvező árfekvésben jött. A horvát szűrő, Josip Radosevic hosszú távú vétel, a 31 éves ék, Emanuele Calaio végleges megvétele a Sienától a közeljövőnek szól. Külön kérdéskör, mi lesz a kölcsönből visszatértekkel, akik között milliós érték Mario Santana, Luigi Vitale, Bruno Uvini, Andrea Dossena és Erwin Hoffer, de aligha maradnak, ellenben Federico Fernándezre és Wálter Garganóra várhat még pár szép év a csodálatos fekvésű városban.

Akárcsak a brazil kapusra, a 23 esztendős Rafael Cabralra, aki ötmillióért érkezett a Santostól (pontosabban 70 százaléka a Santostól, 15 magától a kapustól, 15 pedig egy TEISA nevű cégtől), és háromszor már a felnőtt válogatottban is kesztyűt ragadhatott. A portugál útlevéllel is bíró kapusért egyébként az Inter és az AS Roma is fizetett volna ennyit, de a nápolyiak ígérték a legmagasabb bért. Megszerzése ellenére továbbra is szeretnék a kékek elcsábítani a Queens Parktól Júlio Césart, ez talán rossz hír a 36 éves eddigi kapusnak, Morgan De Sanctisnak.


AZ OLASZ SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
ATALANTA
Érkezett: Giuseppe De Luca (Varese), Leonardo Gatto (játékjogának másik fele is, Pisa), Carlo Cremaschi (kölcsönből vissza, Tritium), Christian Monacizzo (kv., Tritium), Francesco Rossi (kv., Cuneo), Emanuele Suagher (kv., Pisa), Davide Agazzi (kv., Savona), Riccardo Tantardini (kv., FeralpiSalo), Marcello Possenti (kv., Lumezzane), Marco Sportiello (kv., Carpi), Simone Colombi (kv., Modena), Matteo Ardemagni (kv., Modena), Nadir Minotti (kv., Virtus Lanciano), Alberto Almici (kv., Virtus Lanciano), Matteo Gentili (kv., Vicenza), Salvatore Molina (kv., Barletta), Moussa Koné (kv., Varese), Simone Magnaghi (kv., Viareggio), Nejc Praprotnik (kv., ND Gorica), Luca Barbugian (kv., Gozzano), Federico Peluso (kv., Juventus), Matteo Scozzarella (kv., Ternana), Carlos Matheu (kv., Siena), Daniele Baselli (jmf., Cittadella), Michele Canini (ktm., Genoa), Elia Cortesi (közös tulajdon megújítása, Carpi), Marko Livaja (ktm., Inter), James Troisi (ktm., Juventus), Luca Cigarini (Napoli, 2.200.000), Giulio Migliaccio (Palermo), Constantin Nica (Dinamo Bucuresti, 1.600.000), Luigi Giorgi (Novara)
Távozott: Federico Peluso (Juventus, 4.800.000 euró), Luca Cigarini (kv., Napoli), Davide Biondini (kv., Genoa), Giuseppe De Luca (kv., Varese), Luigi Giorgi (kv., Novara), Igor Budan (kv., Palermo), Migjen Basha (jmf., Torino), Pasquale De Vita (ktm., Hellas Verona), Alessandro Deleidi (kmf., Barletta), Nicola Madonna (ktm., Spezia), Nicola Malaccari (ktm., Gubbio), Marco Villanova (jmf., San Marino Calcio), Davide Zappacosta (ktm., Avellino), Simone Magnaghi (k., Entella), Simone Colombi (k., Padova), Alberto Almici (k., Cesena), Emanuele Suagher (k., Crotone), Riccardo Tantardini (kt., FeralpiSalo), Manolo Gabbiadini (jmf., Juventus, 5.500.000)
BOLOGNA
Érkezett: Abdallah Yaisien (PSG B, ingyen), Francesco Della Rocca (ktm., Palermo), Riccardo Casini (jmf., Parma, Francesco Finocchio játékjogának másik feléért), Angelo Gregorio (Pontedera), Francesco Finocchio (kv., FeralpiSalo), José Ángel Crespo (kv., Hellas Verona), Giuseppe Nazzani (kv., Giacomense), Andrea Ingegneri (kv., Foligno), Giacomo Venturi (kv., Gubbio), Manuel Gavilán (kv., Nocerina), Matteo Boccaccini (kv., Alma Fano), Gaby Mudingayi (kv., Inter), Riccardo Pasi (kv., Südtirol), Juan Cruz (kv., Carrarese), Alessandro Marchi (kv., Frosinone), Nicola Capellini (kv., San Marino Calcio), Federico Casarini (kv., Cagliari), Gianluca Draghetti (kv., Giacomense), Federico Rodríguez (kv., Montevideo Wanderers, majd jmf., Genoa), Henry Giménez (kv., Grosseto), Kadir Caidi (kv., Pontedera, majd jmf., Cesena), Robert Acquafresca (kv., Levante, majd jmf., Genoa), Angelo Gregorio (jmf., Cesena), Panajotisz Kone (jmf., Brescia), Rene Krhin (ktm., Inter), Frederik Sörensen (ktm., Juventus), Denis Alibec (k., Inter), Andrea Bandini (Inter, 1.250.000), Luca Veratti (Bologna U20), Alex Ferrari (Bologna U20), Ruben Palomeque (Bologna U20), Damjan Djokovic (Cesena), Gianluca Curci (k., AS Roma, i.), Rolando Bianchi (Torino, i.)
Távozott: Federico Agliardi (szerződése lejárt), Nicola Capellini (Cesena), Gaby Mudingayi (Inter, 750.000), Francesco Finocchio (Parma, Riccardo Casini játékjogának másik feléért), Diego Pérez (szl.), Andrea Ingegneri (Cesena), Cristian Pasquato (kv., Udinese), Gianluca Curci (kv., AS Roma), Marco Motta (kv., Juventus), Tiberio Guarente (kv., Sevilla), Manolo Gabbiadini (kv., Juventus), Alberto Gilardino (kv., Genoa), Naldo (kv., Granada), Jacopo Luppi (jmf., Cesena), Alessandro Marchi (k., Catanzaro), Andrea Bandini (k., Reggiana), Andrea Romano (k., Crotone), Damjan Djokovic (k., CFR Cluj), Gianluca Draghetti, Juan Cruz, Giacomo Venturi, Manuel Gavilán (mind k., San Marino Calcio), Riccardo Casini (k., Catanzaro)
CAGLIARI
Érkezett: Mattia Gallon (jmf., Savona), Danilo Avelar (Karpati Lviv, 1.000.000), Mauro Vigorito (jmf., Lumezzane), Mariosz Ikonomu (PASZ Jannina, 500.000), Paolo Dametto (kv., Lumezzane), Daniele Giorico (kv., Lumezzane), Marco Capelli (kv., Casale), Lorenzo Porceddu (kv., Novese), Gianluca Cro (kv., Sassari Torres), Marco Ruzittu (kv., Casale), Rui Sampaio (kv., Beira-Mar), Pablo Ceppelini (kv., Lumezzane), Mariosz Oikonomu (PASZ Jannina, 500.000)
Távozott: Danilo Avelar (kv., Karpati Lviv), Federico Casarini (kv., Bologna), Ignazio Carta (jmf., Savona), Marco Mancosu (jmf., Benevento), Michele Pisanu (jmf., Virtus Entella)
CATANIA
Érkezett: Norbert Gyömber (Banska Bystrica, 800.000), Sebastián Leto (szl.), Cristian Suarino (kv., Melfi), Maxi López (kv., Sampdoria), Alfredo Donnarumma (kv., Como), Luca Calapai (kv., Barletta), Cristian Llama (kv., Fiorentina), Raphael Martinho (kv., Hellas Verona), Jean Mbida (kv., Gorica), Andrea Catellani (kv., Sassuolo), Federico Moretti (kv., Modena), Giordano Maccarone (kv., Bellaria Igea Marina), Francesco Nicastro (kv., Bellaria Igea Marina), Ameth Fall (kv., Bellaria Igea Marina), Mirko Antenucci (kv., Spezia), Morimoto Takajuki (kv., al-Naszr Dubaj), Mario Paglialunga (kv., Hércules), Davide Lanzafame (kv., Budapest Honvéd), Emiliano Tortolano (kv., Sorrento), Marco Fiore (kv., Gavorrano), Mario Bria (kv., Vibonese), Pietro Terracciano (jmf., Nocerino), Federico Freire (Vélez Sarsfield, i.)
Távozott: Blazej Augustyn (szl.), Alessandro Potenza (szl.), Adrián Ricchiuti (szl.), Raphael Martinho (jmf., Hellas Verona), Amidu Salifu (kv., Fiorentina), Marco Cuomo (jmf., Melfi), Francesco Fedato (ktm., Bari), Alberto Frison (jmf., Vicenza), Alessandro Provenzano (jmf., Martina Franca), Gerardo Strumbo (jmf., Milazzo), Giovanni Marchese (szl.), Luca Calapai (kt., Modena), Davide Lanzafame (szerződését felbontották), Federico Moretti (k., Spezia), Mario Paglialunga (Real Zaragoza)
A CHIEVO VERONA ÉS A GENOA ÁTIGAZOLÁSAIRÓL ITT OLVASHAT!
FIORENTINA
Érkezett: Juan Cuadrado (Udinese, 5.000.000), Olekszandr Jakovenko (Anderlecht, i.), Marcos Alonso (Bolton Wanderers, i.), Joaquín (Málaga, 2.000.000), Gustavo Munúa (Levante, i.), Marko Bakics (jmf., Torino), Andrea Seculin (kv., Juve Stabia), Pietro Iemmello (kv., Pro Vercelli), Amidu Salifu (kv., Catania), Paolo Rozzio (kv., Pisa), Cristiano Piccini (kv., Spezia), Kofi Agyei (kv., Juve Stabia), Luca Bittante (kv., Avellino), Khouma Babacar (kv., Padova), Lorenzo De Silvestri (kv., Sampdoria), Mirko Barbero (kv., Pistoiese (Pistoiese), Maxwell Acosty (kv., Juve Stabia), Felipe Dias (kv., Siena), Andrea Lazzari (kv., Udinese), Juan Vargas (kv., Genoa), Giacomo Rosaia (kv., Treviso), Rubén Olivera (kv., Genoa), Federico Carraro (kv., Gavorrano), Haris Seferovic (kv., Novara), Mattia Cassani (kv., Genoa), Francesco Di Tacchio (kv., Virtus Entella), Nenad Tomovics (jmf., Genoa, 1.650.000), Pietro Iemmello (kv., Pro Vercelli), Maxwell Acosty (k., Chievo Verona), Massimo Ambrosini (Milan, i.), Mario Gomez (Bayern München, 15.000.000)
Távozott: Luca Toni (Hellas Verona, i.), Cristian Llama (kv., Catania), Juan Cuadrado (kv., Udinese), Emiliano Viviano (kv., Palermo), Giulio Migliaccio (kv., Palermo), Marcelo Larrondo (kv., Siena), Mohamed Sissoko (kv., PSG), Jefferson (jmf., Latina), Alberto Baccarin (jmf., Borgo-a-Buggiano), Alessio Cerci (jmf., Torino, 4.000.000), Alessio Fatticcioni (jmf., Gavorrano), Grifoni Giulio (jmf., Gavorrano), Nicolo Manfredini (jmf., Modena), Michel Panatti (jmf., Avellino), Augusto Romizi (jmf., Bari), Marcos Miranda (jmf., Pro Vercelli), Max Taddei (jmf., Venezia), Luca Bittante (ktm., Avellino), Felipe Dias (Parma), Haris Seferovic (Real Sociedad, 3.000.000), Cristiano Piccini (k., Livorno), Paolo Rozzio (k., Pisa), Michele Camporese (k., Cesena), Lorenzo De Silvestri (ktm., Sampdoria)
HELLAS VERONA
Érkezett: Alessandro Agostini (Torino), Matteo Bianchetti (kt., Inter), Simon Laner (kt., AlbinoLeffe), Raphael Martinho (jmf., Catania), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria, 500.000), Massimo Donati (Palermo), Alejandro González (Penarol, 2.500.000), Michelangelo Albertazzi (jmf., Milan), Gennaro Esposito (kv., Perugia), Giuseppe Russo (kv., Ascoli), Manuel Mancini (kv., Salernitana), Dino Martinovic (kv., AlbinoLeffe), Luca Viviani (kv., Aurora Pro Patria), Federico Da Via (kv., Pianese), Enrico Fornasa (kv., Cerea), Kris Jogan (kv., HNK Rijeka), Francesco Cangi (kv., Perugia), Matteo Abbate (kv., Pro Vercelli), Simone Calvano (kv., San Marino Calcio, majd ktm., Milan), Mattia Spezzani (kv., Mantova), Ernesto Torregrossa (kv., Lumezzane), Paolo Grossi (kv., Pro Vercelli, majd ktm., Siena), Daniele Ragatzu (kv., Pro Vercelli), Carlo Calvetti (jmf., Milan), Pasquale De Vita (ktm., Atalanta), Francesco Zampano (jmf., Entella), Filippo De Col (kt., Entella), Luca Toni (Fiorentina, i.), Verdun César (Hellas U20), Oscar Arzamendia (Hellas U20)
Távozott: Giuseppe Pugliese (szl.), Armin Bacinovic (kv., Palermo), José Ángel Crespo (kv., Bologna), Simon Laner (kv., AlbinoLeffe), Raphael Martinho (kv., Catania), Michelangelo Albertazzi (kv., Milan), Fabrizio Cacciatore (kv., Sampdoria), Alessandro Berardi (kv., Lazio), Alessandro Agostini (kv., Torino), Matteo Bianchetti (kv., Inter), Matti Lund Nielsen (kv., Pescara), Marco Guzzo (ktm., Siena), Simon Sluga (kv., HNK Rijeka), Luca Ceccarelli (Spezia, i.), Tony Huston (k., Pro Vercelli), Francesco Zampano (k., Juve Stabia)
INTERNAZIONALE
Érkezett: Diego Laxalt (Defensor Sporting, 2.300.000), Mauro Icardi (kt., Sampdoria, 6.000.000), Rubén Botta (CA Tigre, i.), Hugo Campagnaro (Napoli, i.), Marco Andreolli (Chievo Verona, i.), Luca Caldirola (jmf., Cesena, 750.000), Gaby Mudingayi (Bologna, 750.000), Diego Mella (jmf., Parma), Jacopo Galimberti (jmf., Parma), Simone Benedetti (kv., Spezia), Mame Thiam (kv., Südtirol), Denis Alibec (kv., Viitorul Constanta), Francesco Bardi (kv., Novara), Samuele Longo (kv., Espanyol), Giulio Donati (kv., Grosseto), Michele Rigione (kv., Grosseto), Andrea Romano (kv., Prato), Daniel Bessa (kv., Vicenza), Matteo Bianchetti (kv., Hellas Verona), Alfred Duncan (kv., Livorno), Simone Pecorini (kv., Cittadella), Riccardo Bocalon (kv., Unione Venezia), Lorenzo Crisetig (kv., Crotone), McDonald Mariga (kv., Parma), Simone Benedetti (jmf., Torino), Samir Handanovic (jmf., Udinese, 5.000.000), Lorenzo Tassi (ktm., Brescia), Eloge Koffi Yao Guy (ktm., Parma), Matías Silvestre (Palermo, 6.000.000), Juan Pablo Carrizo (Lazio, i.), Luca Tremolada (ktm., Como), Isak Belfodil (kt., Parma, 7.500.000)
Távozott: Giulio Donati (Bayer Leverkusen, 3.000.000), Matteo Bianchetti (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Cittadella), Luca Caldirola (Werder Bremen, 2.250.000), Matías Silvestre (kv., Palermo), Gaby Mudingayi (kv., Bologna), Wálter Gargano (kv., Napoli), Juan Pablo Carrizo (kv., Lazio), Alen Sztevanovics (jmf., Torino), Lorenzo Crisetig (ktm., Parma), Davide Faraoni (kmf., Udinese, 5.000.000), Francesco Forte (ktm., Pisa), Luca Garritano (ktm., Cesena), Rene Krhin (ktm., Bologna), Marko Livaja (ktm., Atalanta), Riccardo Melgrati (jmf., Cesena), Isaac Ntow (jmf., Brescia), Nwankwo Obiora (jmf., Parma), Thomas Pedrabissi (jmf., Cesena), Tommaso Rocchi (szl.), Dejan Stankovics (szl.), Simone Pecorini (k., Cittadella), Denis Alibec (k., Bologna), Andrea Bandini (Bologna, 1.250.000), Luca Tremolada (kt., Varese), Antonio Cassano (k., Parma), Marco Benassi (k., Livorno), Francesco Bardi (k., Livorno), Vid Belec (k., Olhanense)
JUVENTUS
Érkezett: Carlos Tévez (Manchester City, 9.000.000), Fernando Llorente (Athletic Bilbao, i.), Federico Peluso (Atalanta, 4.800.000), Alberto Gallinetta (ktm., Parma), Nazzareno Belfasti (jmf., Modena), Fausto Rossi (kv., Brescia), Timothy Nocchi (kv., Juve Stabia), Carlos García (kv., Perugia), Francesco Margiotta (kv., Carrarese), Marco Motta (kv., Bologna), Felipe Melo (kv., Galatasaray), Niko Bianconi (kv., Poggibonsi), Matteo Liviero (kv., Perugia), Raffaele Bianco (kv., Carpi), Gabriel (kv., Pro Vercelli), Nicola Leali (kv., Virtus Lanciano), Marco Costantino (kv., Valle d'Aosta), Carlo Ilari (kv., FeralpiSalo, majd jmf., Ascoli), Ouasim Bouy (kv., Brescia), Richmond Boakye (kv., Sassuolo, majd ktm., Genoa), Manuel Giandonato (kv., Cesena), Alberto Masi (kv., Ternana), Leonardo Spinazzola (kv., Virtus Lanciano, majd ktm., Siena), Prince-Désir Gouano (kv., Vicenza), Reto Ziegler (kv., Fenerbahce), Raffaele Alcibiade (kv., Budapest Honvéd), Joyce Anacoura (kt., Parma), Kwadwo Asamoah (jmf., Udinese, 9.000.000), Filippo Boniperti (ktm., Parma), Luca Del Papa (jmf., Pescara, Riccardo Maniero játékjogának másik feléért), Mauricio Isla (ktm., Udinese), Elio De Silvestro (Pro Vercelli), Angelo Ogbonna (Torino, 13.000.000), Simone Zaza (kt., Sampdoria, 3.500.000), Ciro Immobile (jmf., Genoa, 2.750.000), Manolo Gabbiadini (kv., Bologna, majd jmf., Atalanta, 5.500.000)
Távozott: Vincenzo Iaquinta (szl.), Nicolas Anelka (West Bromwich, i.), Marco Costantino (Modena), Raffaele Alcibiade (Budapest Honvéd, i.), Nicklas Bendtner (kv., Arsenal), Federico Peluso (kv., Atalanta), Niko Bianconi (ktm., Vicenza), Marcel Büchel (ktm., Siena), Gianluca Carfora (jmf., Cueno), Luca Castiglia (ktm., Vicenza), Raman Chibsah (jmf., Parma), Roberto Crivello (jmf., San Marino Calcio), Andrea De Paola (jmf., Carpi), Elio De Silvestro (ktm., Pro Vercelli), Simone Di Dio (jmf., Martina Franca), Simone Esposito (jmf., Grosseto), Ciro Immobile (ktm., Genoa), Alberto Libertazzi (jmf., Novara), Cristian Pasquato (ktm., Udinese), Carlo Pinsoglio (ktm., Vicenza), Mattia Proietti (ktm., Bassano Virtus), Dario Romano (jmf., Alessandria), Gianluca Rubin (jmf., Südtirol), Andrea Schiavone (ktm., Siena), Frederik Sörensen (ktm., Brescia), James Troisi (ktm., Atalanta), Nazzareno Belfasti (kt., Pro Vercelli), Stefano Padovan (k., Pescara), Laurentiu Branescu (k., Juve Stabia), Simone Zaza (kt., Sassuolo, 2.500.000), Alberto Masi (kt., Ternana, 2.000.000), Manolo Gabbiadini (kt., Sampdoria, 5.500.000), Matteo Liviero (k., Carpi), Ciro Immobile (kt., Torino, 2.750.000)
LAZIO
Érkezett: Brayan Perea (Deportivo Cali, 2.000.000), Riccardo Perpetuini (jmf., Salernitana), Giuseppe Capua (jmf., Salernitana), Diego Novaretti (Toluca, i.), Antonio Candreva (Udinese, 1.700.000), Salam Dené (jmf., Salernitana), Andrea Sbraga (Pisa), Seyi Adeleke (kv., Salernitana), Javier Garrido (kv., Norwich City), Tommaso Ceccarelli (kv., Virtus Lanciano), Alessandro Berardi (kv., Hellas Verona), Emiliano Alfaro (kv., al-Vaszl), Alessio Luciani (jmf., Salernitana), Vittorio Salustri (kv., Milazzo), Matuzalém (kv., Genoa), Ettore Mendicino (kv., Como), Giuseppe Sculli (kv., Pescara), Luca Crescenzi (kv., Viareggio), Juan Pablo Carrizo (kv., Inter), Diego Novaretti (Toluca, i.), Felipe Anderson (Santos, 8.000.000), Vinícius Freitas (Cruzeiro B)
Távozott: Modibo Diakité (Sunderland, i.), Javier Garrido (Norwich City, 1.500.000), Pasquale Foggia (Dubaj CSC, i.), Antonio Candreva (kv., Udinese), Sevieri Federico (ktm., Lumezzane), Alessandro Tuia (ktm., Salernitana), Enrico Zampa (ktm., Salernitana), Juan Pablo Carrizo (Inter, i.), Louis Saha (szl.), Ettore Mendicino (k., Salernitana), Vittorio Salustri (szl.), Mauro Zárate (Vélez Sarsfield, i.)
AS LIVORNO
Érkezett: Saulo Decarli (Chiasso, 750.000), Luca Anzillotti (kv., HinterReggio), Marco Moscati (kv., Perugia), Andrej Galabinov (kv., Gubbio), Riccardo Regno (kv., Gubbio), Antonio Piccolo (kv., Virtus Lanciano), Dario Colombi (kv., Foligno), Jacopo Galli (kv., Lucchese), Lorenzo Remedi (kv., Pontedera), Bryan Gioe (kv., Pavia), Jürgen Prutsch (kv., Barletta), Alfonso De Lucia (kv., Nocerina), Antonio Meola (kv., Lumezzane), Matteo Lignani (kv., Kriens), Marco Benassi (k., Inter), Francesco Bardi (k., Inter)
Távozott: Gastón Cellerino (szl.), Antonio Piccolo (Virtus Lanciano), Vincenzo Fiorillo (kv., Sampdoria), Szavvasz Gencoglu (kv., Sampdoria), Alfred Duncan (kv., Inter), Gabriele Aldegani (kv., Nocerina), Saulo Decarli (kv., Chiasso), Antonio Vacca (kv., Benevento), Jacopo Galli (kt., Pontedera), Andrea Molinelli (kt., Südtirol), Simone Dell'Agnello (k., Südtirol), Simone Salviato (Novara)
AC MILAN
Érkezett: Riccardo Saponara (kt., Empoli, 4.000.000), Bryan Cristante (Milan U20), Andrea Petagna (Milan U20), Jherson Vergara (Deportes Quindío, 2.000.000), Cristian Zapata (Villarreal, 6.000.000), Luca Ghiringhelli (jmf., Novara), Giacomo Beretta (jmf., Genoa), Marco Bergamini (kv., Renate), Marco Gaeta (kv., Renate), Luca Santonocito (kv., Renate), Riccardo Piscitelli (kv., Carrarese), Luca Bertoni (kv., Südtirol), Marco Fossati (kv., Ascoli), Ricardo Ferreira (kv., Empoli), Nnamdi Oduamadi (kv., Varese), Edmund Hottor (kv., Virtus Lanciano), Matteo Chinellato (kv., Tritium), Rodrigo Ely (kv., Reggina), Uros Palibrk (kv., Lierse), Marcus Diniz (kv., Lecce), Filippo Perucchini (kv., Como), Taye Taiwo (kv., Dinamo Kijev), Michelangelo Albertazzi (kv., Hellas Verona), Mitja Novinic (kv., Teramo), Pelé (kv., Arszenal Kijev), Edoardo Pazzagli (kv., Monza), Gianmarco Conti (kv., Virtus Bassano), Simone Amelotti (kv., Pro Sesto), Gianmarco Zigoni (kv., Avellino), Filkor Attila (kv., Pro Vercelli), Umberto Previti (kv., Pavia), Federico Dal Compare (kv., Treviso), Andrea Schenetti (kv., Como), Rodney Strasser (kv., Parma), Adria Carmona (kv., Real Zaragoza), Urby Emanuelson (kv., Fulham), Cristian Daminuta (kv., Flacara Faget), Mattia Desole (kv., Brown University Miami), Marco Bortoli (jmf., Novara), Kévin Constant (ktm., Genoa), Davide Pacifico (ktm., Novara), David Speziale (jmf., Lecce), Gianmario Comi (kv., Reggina, majd ktm., Torino), Alessio Innocenti (kv., Estudiantes), Andrea Poli (kt., Sampdoria, 3.000.000)
Távozott: Mario Yepes (szl.), Massimo Ambrosini (Fiorentina, i.), Gianmario Comi (kölcsönbe, Novara), Cristian Zapata (kv., Villarreal), Bojan Krkic (kv., AS Roma), Marco Baldan (jmf., Nocerina), Simone Calvano (ktm., Hellas Verona), Carlo Calvetti (jmf., Hellas Verona), Andrea De Vito (jmf., Cittadella), Wilfred Osuji (jmf., Padova), Alberto Paloschi (ktm., Chievo Verona), Andrea Peverelli (jmf., Novara), Simone Romagnoli (ktm., Pescara), Simone Verdi (ktm., Torino), Mathieu Flamini (szl.), Taye Taiwo (Bursaspor, i.), Luca Ghiringhelli (Juve Stabia), Bartosz Salamon (kt., Sampdoria, 1.700.000), Luca Bertoni (kt., Carpi)
NAPOLI
Érkezett: Pablo Armero (Udinese, 4.000.000), Dries Mertens (PSV, 9.700.000), Eduardo Vargas (kv., Gremio), Camillo Ciano (kv., Crotone), Walter Guerra (kv., Viareggio), Luigi Sepe (kv., Pisa), Luca Cigarini (kv., Atalanta), Mario Santana (kv., Torino), Raffaele Maiello (kv., Crotone), Diego Petrarca (kv., Aversa Normanna), Gennaro Signorelli (kv., Melfi), Luigi Vitale (kv., Ternana), Cristian Chávez (kv., Almirante Brown), Daniele Donnarumma (kv., Como), Wálter Gargano (kv., Inter), Davide Bariti (kv., Avellino), Andrea Dossena (kv., Palermo), Bruno Uvini (kv., Siena), Nicolao Dumitru (kv., Cittadella), Erwin Hoffer (kv., Kaiserslautern), Federico Fernández (kv., Getafe), Andrea Mazzarani (kv., Modena), Carlo Colella (kv., Casale), Omar el-Kadduri (jmf., Brescia), Emanuele Calaio (Siena, 1.250.000), Giuseppe Fornito (Napili U20), Josip Radosevic (Hajduk Split, 1.000.000), Rafael Cabral (Santos, 5.000.000), José Callejón (Real Madrid, 9.500.000)
Távozott: Hugo Campagnaro (Inter, i.), Leandro Rinaudo (szl.), Andrea Mazzarani (jmf., Udinese), Jacopo Dezi (kv., Barletta), Josip Radosevic (kv., Hajduk Split), Pablo Armero (kv., Udinese), Emanuele Calaio (kv., Siena), Rolando (kv., Porto), Alessandro De Vena (ktm., Viareggio), Vincenzo Gatto (kmf., Aversa Normanna), Giuseppe Iuliano (ktm., Aurora Pro Patria), Armando Izzo (ktm., Avellino), Daniele Mannini (jmf., Siena), Miguel Medina (jmf., Udinese), Fabiano Santacroce (jmf., Parma), Mario Sgambato (ktm., Vicenza), Simone Simeri (ktm., Melfi), Gianluca Grava (visszavonult), Luca Cigarini (Atalanta, 2.200.000), Omar el-Kadduri (k., Torino), Ignacio Fideleff (k., Nacional Montevideo), Antonio Rosati (k., Sassuolo), Nicolao Dumitru (k., Cittadella), Camillo Ciano (k., Padova), Edinson Cavani (PSG, 64.000.000)
A PARMA, A SAMPDORIA ÉS AZ UDINESE ÁTIGAZOLÁSAIRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!
AS ROMA
Érkezett: Giammario Piscitella (jmf., Genoa, 1.500.000), Valerio Verre (jmf., Genoa, 2.500.000), Gianluca Caprari (jmf., Pescara, 2.000.000), Mattia Destro (jmf., Genoa, 4.500.000), Federico Viviani (kv., Padova), Sebastian Mladen (kv., Viitorul Consta), Marco D'Alessandro (kv., Cesena), Gianluca Curci (kv., Bologna), Federico Barba (kv., Grosseto), Matteo Politano (kv., Perugia), Gianluca Leonardi (kv., Cuneo), Stefano Sabelli (kv., Bari), Amato Ciciretti (kv., Carrarese), José Ángel (kv., Real Sociedad), Simone Sini (kv., Pro Vercelli), Matteo Brighi (kv., Torino), Alessandro Viscontini (kv., Chieti), Bojan Krkic (kv., Milan), Marco Borriello (kv., Genoa), Tallo (kv., Bari, majd jmf., Chievo Verona), Loic Nego (kv., Standard Liege), Filippo Scardina (kv., Poggibonsi), Alessandro Crescenzi (kv., Novara), Luca Antei (kv., Sassuolo), Paolo Frascatore (kv., Sassuolo), Lukasz Skorupski (Gornik Zabrze, 890.000), Mehdi Benatia (Udinese, 13.500.000), Tin Jedvaj (Dinamo Zagreb, 5.000.000)
Távozott: Bojan Krkic (Barcelona (Barcelona, 13.000.000), Stefano Sabelli (Bari, 300.000), Maarten Stekelenburg (Fulham, 5.600.000), Panajotisz Tahcidisz (Genoa, 3.000.000), Federico Barba (Grosseto, 200.000), Mattia Destro (kv., Genoa), Iván Piris (kv., Deportivo Maldonado), Mauro Goicoechea (kv., Danubio), Andrea Bertolacci (ktm., Genoa), Alessandro Malomo (jmf., Prato), Mattia Montini (jmf., Benevento), Alessandro Orchi (ktm., Catanzaro), Stefano Pettinari (ktm., Crotone), Adrian Stoian (ktm., Chievo Verona), Luca Antei (jmf., Sassuolo, 500.000), Simone Perrotta (visszavonult), Federico Viviani (k., Pescara), Gianluca Curci (k., Bologna, i.), Matteo Brighi (Torino), Marco D'Alessandro (k., Cesena), Amato Ciciretti (k., L'Aquila), Paolo Frascatore (k., Pescara), Nicolás López (kt., Udinese, 1.000.000), Valerio Verre (kt., Udinese, 2.500.000)
US SASSUOLO
Érkezett: Alberto Aladje (Aprilia), Jasmin Kurtic (Palermo, 2.500.000), Riccardo Barbuti (jmf., Barletta), Vincenzo Ferrara (jmf., Reggiana), Luca Antei (jmf., AS Roma, 500.000), Luca Benedetti (kv., Santarcangelo), Diego Falcinelli (kv., Virtus Lanciano), Pellegrino Albanese (kv., Arzanese), Simone Finizza (kv., Fondi), Karim Laribi (kmf., Palermo), Alessandro Longhi (ktm., Chievo Verona), Jonathan Rossini (kt., Sampdoria), Raffaele D'Orsi (jmf., Pavia), Francesco Acerbi (kt., Genoa), Antonio Rosati (k., Napoli), Simone Zaza (kt., Juventus, 2.500.000), Marius Alexe (k., Dinamo Bucuresti, 500.000)
Távozott: Gennaro Troianiello (Palermo, 500.000), Mirko Pigliacelli (kv., Parma), Raman Chibsah (kv., Parma), Andrea Catellani (kv., Catania), Richmond Boakye (kv., Juventus), Luca Antei (kv., AS Roma), Gianluca Sansone (jmf., Sampdoria), Paolo Frascatore (kv., AS Roma)
FC TORINO
Érkezett: Luca Isoardi (jmf., Valle d'Aosta), Daniele Padelli (Udinese, i.), Alexander Farnerud (Young Boys, 1.800.000), Marco Chiosa (kv., Nocerina), Filippo Scaglia (kv., Cuneo), Nicolás Gorobsov (kv., Nocerina), Alessandro Agostini (kv., Hellas Verona), Simone Verdi (kv., Juve Stabia, majd ktm., Milan), Sergiu Suciu (kv., Juve Stabia), Lys Gomis (kv., Ascoli), Paulo Barreto (ktm., Udinese), Migjen Basha (jmf., Atalanta), Alen Sztevanovics (jmf., Inter), Alessio Cerci (jmf., Fiorentina, 4.000.000), Matteo Darmian (jmf., Palermo), Nicola Bellomo (Bari, 1.400.000), Matteo Brighi (AS Roma), Omar el-Kadduri (k., Napoli), Emiliano Moretti (Genoa, i.), Cesare Bovo (Genoa, 700.000), Ciro Immobile (kt., Juventus, 2.750.000)
Távozott: Alessandro Agostini (Hellas Verona), Rolando Bianchi (Bologna, i.), Marko Bakics (jmf., Fiorentina), Mario Santana (kv., Napoli), Pablo Cáceres (kv., Mallorca), Matteo Brighi (kv., AS Roma), Valter Birsa (kv., Genoa), Dolly Menga (kv., Lierse), Jonathas (kv., Pescara), Simone Benedetti (jmf., Inter), Gianmario Comi (ktm., Milan), Francesco Fiore (jmf., Aosta Valley), Umberto Miello (ktm., Monza), Marco Migliorini (jmf., Como), Vincenzo Nitride (ktm., Monza), Paolo Ropolo (jmf., Gavorrano), Matteo Rubin (jmf., Siena), Nicolo Sperotto (jmf., Carpi), Alessio Vita (ktm., Monza), Nathan Kabasele (kv., Anderlecht), Ferdinando Coppola (szl.), Alfred Gomis (k. Crotone), Sergiu Suciu (k., Juve Stabia), Alen Sztevanovics (k., Palermo), Angelo Ogbonna (Juventus, 13.000.000)
A Serie A-ból kiesett csapatokról itt olvashat bővebben!
Vastaggal az elmúlt héten történt átigazolások

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik