Fogadási csalás: Milan-meccseket és Gattuso szerepét is vizsgálják

Vágólapra másolva!
2013.12.17. 09:12
null
Vajon számíthat-e még az égiek segítségére Gennaro Gattuso?<br />
Az AC Milan két korábbi labdarúgója, Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi neve is képbe került a olasz labdarúgást érintő fogadási csalásokat felderítő legújabb nyomozássorozatban. A cremonai ügyészség által elrendelt, több észak-olasz városban egyszerre vezényelt kedd reggeli rajtaütések során négy összekötőt letartóztattak, illetve jelenlegi és korábbi, Serie A-ban és Serie B-ben szereplő játékosok lakását vizsgálták át.

 

A nyomozás során az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyerő Gennaro Gattuso és a szintén a Milanban, illetve a Lazióban több mint 200 mérkőzésen pályára lépő (korábban többek között az Interben és a Fiorentinában is megfordult), egyszeres válogatott Cristian Brocchi szerepét is vizsgálják, a rajtaütések során kettejük otthonát is átkutatták, de a már visszavonult két labdarúgót nem vették őrizetbe. Letartóztatásokat Bologna, Milánó, Rimini és Messina városában rendeltek el – számolt be róla a La Gazzetta dello Sport.

A házkutatás másnapján Gattuso ügynöke is megszólalt, de egyelőre nem szolgált érdemi információval a nyomozással kapcsolatban: „Gattusót derült égből villámcsapásként érte a nyomozás és lakása átkutatása, nem tartózkodott otthon, mikor a hatóságok kiérkeztek az otthonához. Én azt mondom, bölcsebb lenne várni, mielőtt bárki túl korán ítélkezne felette. A mi részünkről egyelőre nem kommentálhatjuk a nyomozást. Ügyvédeink felvették a kapcsolatot az ügyészekkel” – idézi a Gezzetta a gyanúba került BL-győztes labdarúgó ügynökét.

„Dühös vagyok és sértettnek érzem magam. Ez az egész abszurd és hihetetlen. Azt sem tudom, mit is jelent a meccsek manipulálása, hogyan kell nekikezdeni" – mondta később a Sportmediaset televíziónak Gattuso, hozzátéve: biztos benne, hogy minden tisztázódni fog a vizsgálat végére.

Az egyik letartóztatott, a fogadási csalások vezéreit és a közreműködő játékosokat összekötő kapcsolatnak vélt, a korábbi nyomozások során letartóztatott labdarúgók által csak Mr. X-ként emlegetett Francesco Bazzani, akinek szerepét három korábbi Milan-mérkőzés kapcsán vélik érintettnek.

TOVÁBBI NAGYCSAPATOK MECCSEI IS GYANÚSAK
Nem csak Milan-meccsek gyanúsak: a cremonai ügyészség szerint Lazio-, Inter- és Juve-találkozók is érintettek lehetnek. A 2011 február 1-jén rendezett Milan–Lazio (0–0) mellett gyanús és vizsgálódás folyik a 2012. április 11-i Juventus–Lazio (2–1) és a 2013. április 28-i Palermo–Inter (1–0) bajnoki ügyében is.

A 2011. február 1-jén lejátszott Milan–Lazio (0–0), a szintén februárban (20-án) rendezett Chievo–Milan (1–2 – ezen a mérkőzésen Gattuso gólpasszt adott), valamint a 2011. március 13-i Milan–Bari (1–1) találkozó került gyanúba. Utóbbin Rudolf Gergely szerezte a Bari vezető találatát, a magyar csatár első félidei góljára Cassano a 89. percben válaszolt. (A meccsekre kattintva megtekintheti a jegyzőkönyveket.)

A jelenlegi nyomozás további gyanúsítottjai között szerepel négy korábbi Bologna-játékos, akik szintén kapcsolatban álltak a Milan mérkőzései kapcsán képbe került Francesco Bazzanival, erre telefonbeszélgetések szolgálnak bizonyítékul.

„A jelenlegi letartóztatások olyan eredmények, amelyek a fogadási csalásokban végzett nyomozás sikerességét igazolják” – nyilatkozta Raffaele Grassi, a központi nyomozóiroda vezetője a hétfői négy letartóztatás kapcsán. Olaszországban a közelmúltban történt fogadási csalások ügyében vezetett nyomozások (calcioscommesse) során eddig 54 személyt ítéltek el, és további120-at hallgattak ki.

A korábban már gyanúba került meccsek közül a szintén 2011 tavaszán játszott, Lecce–Lazio (2–4) találkozónak magyar érintettjei is vannak – az olasz hatóságok korábban K. Zoltánt, L. Mátyást, S. Lászlót, B. Istvánt és Str. Lászlót nevezték meg. Érdekesség, hogy ezen a bizonyos Lecce–Lazio meccsen a vendégeknél pályára lépett (és végig is játszotta a találkozót) a most gyanúba kevert Brocchi is.

Tekintse meg a Milan (bunda)gyanús mérkőzéseinek összefoglalóit, köztük Rudolf Gergely góljával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik