Fiorentina: Prandelli olasz kapitány lesz

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 14:26
null
Prandelli olasz kapitányként is bizonyíthat? (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina alelnöke elismerte, hogy távozik a csapat vezetőedzői posztjáról Cesare Prandelli, aki az olasz válogatott irányítását veszi át a dél-afrikai világbajnokság után.

„Nincsenek titkaink. A múlt héten tartottunk egy megbeszélést Prandellivel és a sportigazgatónkkal a központi irodánkban, ahol a következő szezon terveiről egyeztettünk. Ezután Andrea Della Vallét hívta az olasz szövetség elnöke, a beszélgetés után pedig azt mondtuk: részünkről rendben" – nyilatkozta Mario Cognini a Corriere Fiorentinónak.

Az olasz szövetség természetesen a válogatott élére kívánja megszerezni a vezetőedzőt, Prandellit azonban 2011 nyaráig köti szerződés a firenzeiekhez. A szövetségnek tehát – ahogy azt a franciák tették Laurent Blanc esetében a Bordeaux-val – nagy valószínűséggel kompenzációs díjat kell fizetnie a Fiorentina részére.

Della Valle 2009 szeptemberében lemondott az elnöki tisztségéről, úgyhogy jelenleg az alelnök Cognini számít a klub első számú irányítójának, de az egykori elnök még mindig aktívan részt vesz az egylet munkájában.

„Nem lett volna helyes megoldás, ha nem engedjük el. Nem akarok végleg elköszönni tőle, csak annyit mondok: viszlát. Remélem, hogy megnyeri a világbajnokságot, négy év múlva pedig visszatér hozzánk" – tette hozzá Cognini.

Az olasz szövetség hivatalosan június 8-án jelenti be, hogy ki váltja a dél-afrikai világbajnokság után távozó Marcello Lippit a válogatott élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik