Elvehetik a BL-győzelmet az Intertől

Vágólapra másolva!
2010.06.12. 17:49
null
Lehet, hogy Milito és Motta (jobbra) szabálytalanul került az Interhez (Fotó: Action Images)
A Hamburger Morgenpost cikkében megjelenő hírek szerint az Internazionale jogosulatlanul szerepeltette két játékosát is az előző évadban. A probléma Diego Milito és Thiago Motta megszerzésével kapcsolatban vetődött fel. Ha a gyanú beigazolódik, elvehetik azokat a bajnoki pontokat a csapattól, amelyeket azokon a mérkőzéseken szerzett, amelyeken a két játékos valamelyike szerepelt. Sőt: az Inter Bajnokok Ligája-győzelme is veszélybe kerülhet!

A probléma az, hogy Enrico Preziosinak, a Genoa elnökének már Milito és Motta 2009-es átigazolása előtt megvonták az engedélyét ahhoz, hogy játékosokkal kereskedjen. Így az Internek sem lett volna lehetősége megszerezni a két futballistát. Legalábbis Preziosinak nem volt joga eladni őket – más személynek kellett volna közbenjárnia az ügyben.

Massimo Moratti, az Inter elnöke már ebbe a verzióba menekült, állítása szerint nem Preziosival, hanem másik két közvetítővel bonyolította le az ügyletet. A kialakult helyzetet már vizsgálják. Az Inter elnökének és Preziosinak is meg kell jelennie júliusban a Sportdöntőbíróságnál.

A szituáció ráadásul még bonyolultabb, mint ahogy az elsőre hangzik. A Sportdöntőbíróság ugyanis állítólag már jóval korábban jeleznte, hogy gondok vannak a szerződéssel. Erre azonban nem reagált az Olasz Labdarúgó-szövetség, s felvetődött az is, hogy nem véletlenül próbálta a szervezet elhallgatni a szabálytalan igazolásokat.

Massimo Finizio olasz sportújságíró szerint a helyzet nagyon rosszul alakulhat az Inter számára, ilyen esetben ugyanis egyértelműek a szabályok.

Ha valóban szabálytalannak találják a két futballista szerződtetését, az gyökeresen felborítaná az elmúlt idény eredményeit. Az Inter elveszíthetné összes címét. Sőt! Kieshet a Serie A-ból, mivel az összes mérkőzésen szerzett pontjait (amelyen szerepelt valamelyik futballista) elvhetik a csapattól, ráadásul minden esetben egy büntetőponttal is sújthatják.

Ez egyértelműen azt jelentené, hogy a milánóiaknak még a bentmaradáshoz sem maradna elegendő pontjuk. A Bajnokok Ligája-győzelmet – a döntőt pont Milito két góljával nyerték meg az olaszok – pedig szintén elveszítenék, így a német Bayern München lenne a BL-győztes.

Az ügynek még lesz folytatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik