Delneri: Nem forradalom, csak újjászervezés

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 15:21
null
Luigi Delneri célja felrázni a Juventust (Fotó: Action Images)
Címkék
Ugyan a Juventus vezetőedzői posztján jelenleg még Alberto Zaccheroni tölti be – az idős szakember csak a csapat észak-amerikai túrája után búcsúzik az együttestől –, Luigi Delneri addig sem tétlenkedik, amíg átveheti az irányítást, hiszen a La Stampa című lapnak már torinói terveiről beszélt.
„Ahogy mondtam korábban, nem az a célom, hogy forradalmat hajtsak végre a Juvénál, de kétségtelen, hogy át kell szervezni bizonyos dolgokat” – szögezte le a mester, aki – mint mondta – vissza akarja adni a hitet a szurkolóknak, hogy a csapat képes célul kitűzni mindegyik trófeát.

„A következő egyértelmű célunk az, hogy visszanyerjük a hitelességünket. Célba veszünk minden megnyerhetőt, mind Olaszországban, mind Európában. Remélem, hogy a fekete-fehérek szurkolói támogatni fognak engem, és nem lesznek szkeptikusok csak azért, mert esetleg egy nagynevű edzőt vártak.”

Luigi Delneri ismert arról, hogy minden csapatánál a 4–4–2-es felállást favorizálja, olasz szakértők szerint azonban ebbe nem fér bele a Juve karmesterének, Diegónak a játéka. „Amikor megkerestek a vezetők, tudták, hogy a négy–négy–kettő az én rendszerem, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék képes változtatni. Az Atalantánál és a Románál is a körülményeknek megfelelően adoptáltam a szerkezetet.”

Delnerit megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye a Gianluigi Buffon távozásával kapcsolatos pletykákról. „Kemény szezonon van túl, de megvagyok győződve róla, hogy szeretné megvédeni posztját szeretett Juventusánál” – nyilatkozta a szakember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik